Barbara Kürner Čad Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Barbara Kürner Čad Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Po drugi strani pa je treba zadevo postaviti tudi v okvir svetovnega prvenstva, ko so vse ekipe, trenerji in tekmovalci pod velikim pritiskom in je potreben le en sam napačen gib, pa lahko pride do takšne zadeve. Mislim, da so tudi mediji temu dali bistveno preveliko težo. Tukaj imamo tri kolajne Tine Maze, kar je fantastičen uspeh, imamo dobre rezultate mlajših smučarjev, ki kažejo na to, da so tudi za Tino še mladi, ki bodo lahko nadaljevali to uspešno zgodbo, in temu moramo posvečati največ pozornosti.

Trudimo se, da bi tako tudi bilo. Seveda je ta dogodek malo pokvaril vzdušje, osebno sem naredila vse, da se je vse to umirilo. Mislim, da so se strasti že pomirile. Opravila sem pogovore z obema stranema, zadevo bomo uredili znotraj zveze. Mislim, da to ni dogodek, ki bi lahko bil medijsko odmeven ter niti najmanj ne gre za velik incident. Vsaka stran ima pravico do svojega mnenja in svojega pogleda, mi pa smo povedali, kakšno je naše mnenje, in zadeva je bila s tem zaključena.

Direktorica Smučarske zveze Slovenije Barbara Kürner Čad je imela v hotelski jedilnici popoldne po veleslalomskem zmagoslavju Američana Teda Ligetyja "krizni sestanek" s Tino Maze in strokovnim vodjem alpskih disciplin Vladom Makucem. Kot kaže, bodo spor skušali čim prej pozabiti in se posvetiti pripravam na nove tekmovalne izzive, ki Mazejevo in njeno ekipo čakajo do konca sezone, v kateri si želi kot vodilna tekmovalka v svetovnem pokalu dvigniti visoko v zrak veliki kristalni globus.