Monika Hrastnik Foto: BoBo
Monika Hrastnik Foto: BoBo

Ne zavedam se še ravno, kaj dosegam. Danes je bila še boljša vožnja kot včeraj, ko je bil boj za preživetje. Vesela sem, da sem ostala na kolesu. Mislim, da sem bila edina v kvalifikacijah, ki je prišla dol brez padca. Bila sem brez besed in zelo vesela. Nisem mogla verjeti, ko sem prišla v cilj, da sem prehitela vse najboljše. To je meni najljubša proga.
Najboljša slovenska tekmovalka v spustu z gorskimi kolesi Monika Hrastnik je na tekmi svetovnega pokala v Val di Soleju v Italiji v soboto zasedla tretje mesto in prvič stopila na stopničke. To je najboljša uvrstitev v zgodovini slovenskega spusta, konec junija je bila v Leogangu v Avstriji četrta. Evropska in državna prvakinja je v petek zmagala v kvalifikacijah.

Na tekmi sta jo prehiteli le Britanki Tahnee Seagrave in Rachel Atherton. Rojakinji je ločilo 0,123 sekunde, Hrastnikova pa je na tretjem mestu zaostala 1,605 sekunde.

Hrastnikova je v skupnem seštevku svetovnega pokala napredovala na peto mesto, zbrala je 496 točk. Vodi Athertonova s 776. Do konca sezone so še tri dirke, naslednja bo čez teden dni v Andori.

Vir: STA

Nov mejnik Monike Hrastnik - tretja v Italiji
Nov mejnik Monike Hrastnik - tretja v Italiji