Foto:
Foto:

V alpskem smučanju imamo nekaj stopničk, v skokih imamo še največ možnosti na ekipni tekmi, Jakov Fak v biatlonu je sicer blizu, a veliko izgublja pri teku, tam bo težko, saj so trije, štirje takšni, ki ne grešijo. Pri Filipu Flisarju se pa tako in tako vedno lahko vse zgodi.

V slabi različici hitro lahko ostanemo brez kolajne, v najbolj optimistični pa menim, da bi morda lahko domov prinesli dve medalji. To bo kar zelo, zelo veliko za nas. Se mi zdi to nekako realno gledano. Kar bo pa več, pa z veseljem vzamemo, bomo veseli. A dejstvo je, da glede na potek olimpijske zime nimamo veliko realnih možnosti. Ja, seveda se kdaj na vsake toliko časa komu posreči tudi za preskok prav na tisti eni, olimpijski tekmi, a sicer gre ponavadi tako, kot stvari stojijo v sezoni. Tisti, ki zmagujejo, ne bodo kar tako razočarali na olimpijskih igrah. Tudi oni imajo svoje cilje.
Nekdanji smučarski skakalec Primož Ulaga je nastopil na dveh olimpijskih igrah (Sarajevo 1984 in Calgary 1988), za Slovenijo pa na letošnjih igrah v Pjongčangu meni, da se kaj lahko zgodi, da po rekordnih osmih kolajnah z zadnjih iger v Sočiju tokrat ostane brez odličja.