Odprtje slovenske gostilne v Londonu in zmagoviti gol kapetana Slovenije sta dobri znamenji, da se bo spor le razrešil. Foto: MMC RTV SLO
Odprtje slovenske gostilne v Londonu in zmagoviti gol kapetana Slovenije sta dobri znamenji, da se bo spor le razrešil. Foto: MMC RTV SLO

Bilo je zaslediti kar nekaj interpretacij o tem, da naj bi se vse skupaj preneslo na osebno raven. To nikakor ne drži. Vse, kar govorim, je v imenu reprezentance. Ne predstavljam svojih stališč, ampak stališča vseh igralcev, ki smo enotni tako na igrišču kot zunaj njega.

Robert Koren o naslednjem koraku slovenskih nogometnih reprezentantov in vodstva Nogometne zveze Slovenije. Kapetan Slovenije je zanikal, da so izrečene besede predstavljale njegovo osebno stališče do Ivana Simiča. Vir: Ekipa.

Turizem rešitelj reprezentance?
"Veliki pok" je, kot kaže, le dobil ustrezno nadgradnjo z "mirovnim sporazumom", ki sta ga na srečanju v Angliji sklenila kapetan Koren in predsednik Simič, ki je prejšnji četrtek zaradi obtožb igralcev o nespoštovanju dogovora celo ponudil odstop. Kapetan in predsednik sta se srečala v sredo ob 11.00 v Birminghamu in se očitno pobotala.

Slovenska turistična organizacija je v okviru promocije slovenskega turizma v sredo v London popeljala selektorja Matjaža Keka in predsednika Simiča, ki sta v britanski prestolnici odprla slovenski nogometni "pub" (oglejte si VIDEO!). Koren je bil v sredo zvečer nedosegljiv, saj je s pravim evrogolom v 79. minuti odločil tekmo med West Bromwichem in Sheffield Wednesdayjem.