Ivan Simič in Robert Koren sta se sestala v Birminghamu, kjer slovenski kapetan igra za West Bromwich. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Simič in Robert Koren sta se sestala v Birminghamu, kjer slovenski kapetan igra za West Bromwich. Foto: MMC RTV SLO

"S tem je ta del zgodbe za igralce in Nogometno zvezo Slovenije zaključen. Vsi skupaj smo zdaj usmerjeni le k dobri pripravi reprezentance in uspešnemu nastopu na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki," so v izjavi za javnost zapisali pri NZS-ju.

Kapetan slovenske nogometne reprezentance Koren in predsednik NZS-ja Simič sta se prejšnji teden "sporekla" z nekaj ostrimi izjavami v medijih o pogajanjih glede delitve finančne nagrade ob uvrstitvi na svetovno prvenstvo. Simič je zato v četrtek ponudil svoj odstop, o katerem bo 7. aprila odločala skupščina NZS-ja. Ta (za zdaj) kljub sklenjenemu dogovoru ni preklicana.
Dodatnih komentarjev ne želita dajati
O podrobnostih pogovorov smo želeli povprašati oba vpletena, a sta nam tako Koren kot Simič odvrnila, da dodatnih komentarjev ne bosta dajala. To je tudi del dogovora.
Predstavnik za odnose z javnostmi pri NZS-ju Matjaž Krajnik nam je zatrdil, da je v Birmigham odpotoval tudi selektor reprezentance Matjaž Kek, ki si je v ponedeljek zaželel, da se nesoglasja čim prej zgladijo. Skupaj s Simičem sta se v torek v Londonu udeležila odprtja slovenskega nogometnega puba v središču angleške prestolnice (oglejte si VIDEO!) in sodelovala na novinarski konferenci Slovenske turistične organizacije.
Koren se je isti dan izkazal s pravim evrogolom na tekmi angleške druge lige, s katerim je v 79. minuti odločil obračun med West Bromwichem in Sheffield Wednesdayem.