Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zmagovalec kolesarske Dirke po Franciji Tadej Pogačar je v pogovoru za spletno stran Mednarodne nogometne zveze (Fifa) med drugim opisal, kako je kot otrok igral nogomet (v prvih razredih osnovne šole je skupaj z dve leti starejšim bratom Tilnom igral za NK Komenda, op. a.). Zunaj kolesarske sezone še vedno rad brca nogometno žogo, pravi pa, da je boljši branilec kot napadalec.

Sorodna novica Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj!

22-letnika s Klanca pri Komendi je Fifa zaprosila za komentar pred podelitvijo nagrad najboljšim nogometašem, ki bo 17. decembra. Med kandidati za najboljšega vratarja je znova Jan Oblak. "Upam, da bo Jan zmagal. V vsakem primeru pa si zasluži biti med kandidati, saj je med najboljšimi na svetu. Nisem se še srečal z njim, a bi mi bilo v veselje," je dejal Pogačar.

Ta je razkril tudi to, za koga bi glasoval med kandidati za najboljšega igralca leta: "Sam bi glasoval za Kevina De Bruyneja. Za njim je dobra sezona tako pri Manchester Cityju kot v belgijski reprezentanci. Preprosto mi je všeč, kako igra."

Z nogometom si krajša čas tudi drugače. "Rad si pogledam posnetke zadetkov ali kakšnih legendarnih tekem. Prav tako pa veliko igram tudi igrico Fifa na Playstationu," je še povedal Pogačar, ki si pogosto v tem navideznem nogometu izbere prav ekipo Cityja.

Pogačar je bil pred kratkim tudi gost podkasta Številke.