Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

To pomeni, da je osnova produkcija, ne pa tujska legija. Z denarjem Slovenija nikoli ne bo mogla konkurirati bogatim klubom. Treba bi bilo postaviti tak projekt in vanj vključiti vso pamet, ki jo premoremo v Sloveniji.

Kvaliteta v Evroligi dramatično pada. Vsi bežijo v Ligo NBA, ki dejansko samo pokaže s prstom in vzame vse, kar je dobrega. V Evropi v glavnem igrajo tretjerazredni Američani, ki so nosilci v večini klubov, le tu in tam je kakšna izjema, kot je recimo naš Dončić, ki prevesi tehtnico. Sicer so to večinoma Američani, ki ne morejo v Ligo NBA ali njeno razvojno ligo. Pridejo v Evropo in tu so carji. To mi ni všeč, saj samo slabi evropsko košarko.

Kvaliteta evropske košarke je taka, da se lahko relativno hitro pride na visoko raven. Mislim, da bi se dalo v dveh letih dalo priti na evroligaško. Seveda je za to potrebno znanje in izjemen vložek dela. Ne toliko tudi denarja, saj na začetku denar ni bistven. Ko pa prideš na resno raven, je tu dvorana Stožice z 12.000 mesti. Če je polna, to pomeni igro velikih številk in denar kar sam pada z neba. Gre za resen projekt, ki pa se ga v Olimpiji niso lotili. Dokler se ga nekdo ne bo, mene ne bo zraven. Nič mi ne manjka, sem v pokoju, malo sem na Krku in malo v Ljubljani.

Zmago Sagadin je v pogovoru za EkipoSN poudaril, da je kakovost klubske košarke v Sloveniji vse slabša, mladi talenti odhajajo v tujino. Pred dobrim letom se je dobil s predsednikom Petrola Olimpije Tomažem Berločnikom in z direktorjem Romanom Liscem in jima povedal, kako bi lahko najbolj pomagal. Še vedno zelo podrobno spremlja Evroligo, gleda končnico Lige NBA, slovenske lige pa ne, ogledal si je le finalno serijo med Petrolom Olimpijo in Krko.