Lastnik Dallasa Mark Cuban se zaveda, da ima v ekipi enega najboljših košarkarjev na svetu, zato bo naredil vse, da ga zadrži v Dallasu. Foto: AP
Lastnik Dallasa Mark Cuban se zaveda, da ima v ekipi enega najboljših košarkarjev na svetu, zato bo naredil vse, da ga zadrži v Dallasu. Foto: AP

Zvezdnik Mavericksov ima na mizi petletno podaljšanje pogodbe, vredno 202 milijona dolarjev (170 milijonov evrov), najvišji znesek, ki je dovoljen za drugo pogodbo glede na pravila Lige NBA.

22-letnik letos vstopa v zadnje leto pogodbe novinca, ki mu bo navrgla 10,2 milijona dolarjev.

Nihče ne dvomi, da bo Dončića novo pogodbo podpisal, a to se ne bo zgodilo takoj, pač pa po olimpijskih igrah. Vodstvo Dallasa se zaveda, da je njihov biser zdaj popolnoma osredotočen na lov na medaljo s Slovenijo.

Če pogodbe ne podpiše, bi bil prihodnje leto prost igralec in bi lahko izbiral klub, v katerem bi nadaljeval kariero.

Dončić je dvakratni udeleženec tekme All Star. Na 199 tekmah za Dallas je v povprečju vknjižil 25,7 točke, 8,4 skoka in 7,7 podaje na tekmo. Mavericksi so se dvakrat uvrstili v končnico, a obakrat izpadli proti Los Angeles Clippersom.

Po sezoni je v vodstvu kluba prišlo do številnih menjav, med drugim sta klub zapustila trener Rick Carlisle in športni direktor Donnie Nelson.

Glavni cilj Dallasa v prestopnem roku je okrepiti zasedbo, ki bi bila bolj konkurenčna v boju za naslov. Ekipo bo s klopi vodil Jason Kidd, med pomočniki bo tudi nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.