Ebba Andersson. Foto: EPA
Ebba Andersson. Foto: EPA

Johannes Klaebo brani veliki kristalni globus, najboljši je bil na lanski novoletni turneji, slavil pa je tudi na sobotni uvodni tekmi nove sezone. Slovenka Eva Urevc je bila 35. (+1:54,3).

Za Ebbo Andersson je bila druga njena rojakinja Frida Karlsson, ki je zaostala 5,7 sekunde, tretja pa Nemka Katharina Hening s 13,3 sekunde zaostanka.

Med tekači je bil tako kot v sprintu dan prej prvi Klaebo za svojo petdeseto zmago v pokalu. Tudi na naslednjih dveh stopničkah zmagovalnega odra sta bila njegova rojaka. Drugi je bil z 20,5 sekunde zaostanka Paal Golberg, tretji na sprintu, 28 sekund počasnejši je bil Martin Loewstroem Nyenget.

Izmed obeh Slovencev je bil boljši Miha Šimenc na 51. mestu (+1:44,1), na 75. mestu je bil med 84 tekači, ki so prišli do cilja, Vili Črv (+2:38,7).

"Nisem tako razočarana kot včeraj. Za klasično razdaljo je to odličen rezultat, mislim, da boljša sploh še nisem bila. Dober uvod v sezono na razdalji. Odločam pa se še, ali bom jutri na startu ali ne. Tudi če bom, pa imam v redu izhodišče. S trenerjem se morava dogovoriti. Jutri je 20, in ne 10 kilometrov, gledamo pa že naprej proti Lillehammerju in glede tega se moramo še odločiti," je povedala Eva Urevc.

V nedeljo bosta v Ruki še tekmi v zasledovanju v prostem koraku na 20 km.