Hamilton je v spletnem pogovoru za Mercedesovo moštvo dejal, da hrepeni po dirkanju, zaradi katerega bo moral zanemariti tudi dejstvo, da ob stezah ne bo navijačev. "Ne vem, kako zanimivo bo spremljanje dirk prek televizijskih zaslonov, ampak bolje bo kot nič. Navijači so duša formule ena," je dejal 35-letnik.

Britanec Lewis Hamilton bo lovil sedmi naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA
Britanec Lewis Hamilton bo lovil sedmi naslov svetovnega prvaka. Foto: EPA

Poudaril je, da je šport zelo pomemben del življenja, ki bi v težkih časih združil ljudi in jim dal upanje na boljši jutri. Dirkanje pred praznimi tribunami pa bo zanj "kot testiranje pred sezono", dodaja Hamilton.

Najbolj se veseli, da bo lahko do skrajnih meja preizkusil nov dirkalnik, formulo ena pa zaradi nepričakovanega premora ceni še toliko bolj.

Ricciardo upa, da bo kaos nadzorovan
Na drugi strani Avstralec Daniel Ricciardo razmišlja nekoliko drugače. V pogovoru za BBC Radio 5 je izrazil upanje, da bo kaos na začetku sezone nadzorovan in da zarjavelost ter adrenalin dirkačev ne bosta ovirala pri pravilnih odločitvah.

"Zagotovo bomo videli vsega po malem. Veliko bo pogumnih prehitevanj, morda tudi nepremišljenih," je dejal dirkač Renaulta. "Čustev, navdušenja in nestrpnosti ne moreš kar tako odmisliti po tako dolgem premoru," je še pristavil Ricciardo.

Trenutno je 30-letnik v Avstraliji na svoji farmi, kjer čaka na dovoljenje za potovanje v tujino. "Vsi bomo pripravljeni na prvo dirko. Seveda bodo nekateri takoj na pravi ravni, za nekatere pa bi bile lahko prve dirke zelo zahtevne," je sklenil priljubljeni Avstralec, ki je v F1 slavil zmago sedemkrat in 29-krat stal na stopničkah.

Odpovedanih že deset dirk, predviden začetek 5. julija v Spielbergu
Novi koronavirus je močno oklestil sezono elitnega dirkaškega športa, saj so morali odpovedati ali prestaviti že 10 preizkušenj za veliko nagrado. Mednarodna avtomobilistična zveza in lastnik pravic F1 Liberty Media pa še nista objavila prilagojenega koledarja sezone, ki bi sicer lahko vključeval dirke na istih prizoriščih in zelo natrpan urnik.
Sezona elitnega dirkaškega športa se bo predvidoma začela 5. julija z veliko nagrado Avstrije v Spielbergu, ki ostaja v koledarju kot prva mogoča preizkušnja.