Toro Rossov dirkalnik za novo sezono v formuli ena. To je jubilejni deseti dirkalnik italijanskega moštva iz Faenze. Foto: Scuderia Toro Rosso
Toro Rossov dirkalnik za novo sezono v formuli ena. To je jubilejni deseti dirkalnik italijanskega moštva iz Faenze. Foto: Scuderia Toro Rosso


Italijansko moštvo se bo letos vpisalo v knjigo rekordov, saj ima najmlajšo dirkaško zasedbo v zgodovini formule ena, za nameček tudi najmlajšega dirkača v zgodovini tega športa.
Za sestrsko moštvo štirikratnega konstruktorskega prvaka Red Bull se bosta letos borila Max Verstappen, ki bo v Melbournu, ko bo na sporedu dirka za VN Avstralije, star 17 let, 5 mesecev in 13 dni, ter 20-letni Carlos Sainz ml., ki je v moštvu zamenjal odhajajočega Danila Kvjata.
Samozavesti v Faenzi ne manjka
Lani je ekipa iz Faenze s Kvjatom in Jean-Ericom Vergnejem osvojila 7. mesto v konstruktorskem seštevku za svetovno prvenstvo, zbrala je 30 točk. Vergne, ki se je preselil v razred formula ena, je prispeval 22 točk, Rus osem. Kljub mladosti dirkačev pa je vodja moštva Franz Tost prepričan v uspešno sezono, še posebej ima dober občutek glede Verstappna, za katerega meni, da lahko svoje prve točke v kraljici motošporta osvoji že na krstni dirki. "Prepričan sem, da bo že takoj osvojil točke, če mu bomo sestavili dober dirkalnik. To bo podobna zgodba kot pri Danilu. Zanj me ne skrbi, zagotovo bo pripravljen za avstralsko dirko," je dejal pred kratkim in poudaril, da ima 17-letnik že vsaj deset let dirkaških izkušenj.