Sebastian Vettel je zelo zadovoljen s potekom sezone, v kateri je že zmagal - dobil je dirko za VN Malezije v Kuala Lumpurju. Foto: EPA
Sebastian Vettel je zelo zadovoljen s potekom sezone, v kateri je že zmagal - dobil je dirko za VN Malezije v Kuala Lumpurju. Foto: EPA

Vettel, ki je večji del kariere dirkal za Red Bull, s katerim je štirikrat osvojil naslov dirkaškega svetovnega prvaka, se je po turbulentni lanski sezoni odločil za odhod k Ferrariju, ki prav tako ni dosegal želenih rezultatov.

Številni so se spraševali, ali je Vettel storil dobro potezo, ko se je odločil za prestop v moštvo iz Maranella, a je Heppenheimčan že dokazal, da je bila poteza prava. Že na uvodni dirki sezone se je uvrstil na oder za zmagovalce, v Maleziji je dosegel celo zmago.

Zelo zadovoljen, da je pri Ferrariju
"Od trenutka, ko sem začel spoznavati ekipo, sem bil pozitivno presenečen nad potencialom, delovno silo in strastjo, ki jih kažejo v Maranellu za to znamko. Pred sezono je bilo težko vedeti, kaj pričakovati. Na splošno smo sezono začeli odlično in zelo sem zadovoljen, da sem tukaj. Za zdaj se vse odvija nad pričakovanji," je dejal 27-letnik. Vettel je v sedmih dirkah osvojil tri tretja mesta, eno drugo in eno prvo. Najslabše se je odrezal v Bahrajnu in v Kanadi, kjer je bil peti. V dirkaškem seštevku za svetovno prvenstvo v kraljici motošporta trenutno drži tretje mesto, osvojil je 108 točk.

Ferrari želi vrniti na pota stare slave
Za vodilnim dirkačem Lewisom Hamiltonom zaostaja za 43 točk. Mercedesa sta tudi v letošnji sezoni premočna za tekmece, zato je skoraj nemogoče pričakovati, da se bo Vettel vmešal v boj za naslov svetovnega prvaka. Vseeno je prepričan, da lahko do konca sezone naniza še zmago ali dve. "Imamo veliko razlogov za sanjarjenje. Dobro vemo, kje želimo biti. Še vedno nas čaka veliko dela. Vselej damo vse od sebe. Največji izziv je Ferrari pripeljati na pota stare slave. Za ta cilj vsi trdo garamo. Uspel nam je dober uvod v sezono. Naslednji cilj je doseči še več zmag," je še povedal.