Fernando Alonso, po mnenju številnih najboljši dirkač v trenutni zasedbi formule ena, z McLarnovim dirkalnikom letos ne bo žel uspehov. Foto: EPA
Fernando Alonso, po mnenju številnih najboljši dirkač v trenutni zasedbi formule ena, z McLarnovim dirkalnikom letos ne bo žel uspehov. Foto: EPA

Španski dirkač, svetovni prvak iz sezon 2005 in 2006, že dalj časa neuspešno lovi tako želeni tretji naslov svetovnega prvaka. Po petih letih pri Ferrariju, s katerim je bil trikrat svetovni podprvak, se je odločil za odhod k McLarnu, ki pa še zdaleč ni to, kar je bil včasih.

Glavni razlog za težave je seveda Hondin pogonski sklop, ki precej zaostaja za Mercedesovim, Ferrarijevim in tudi Renaultovim. Japonci se sicer trudijo, izboljšave so na vsaki dirki vidne, a odmevnejših izidov od kultnega britanskega moštva v letošnji sezoni še ne gre pričakovati.

Morda nikoli več ne bo dobil dirke
Letos McLarnova dirkača nista osvojila še niti točke, najboljša uvrstitev je 11. mesto Alonsa v Bahrajnu in 11. mesto Jensona Buttona v Avstraliji, kjer pa je dirko končalo prav toliko dirkačev. Villeneuve je prepričan, da je Alonso z odhodom k moštvu iz Wokigna storil veliko napako. "Lahko bi še tri ali štiri leta dirkal pri Ferrariju in se nato upokojil, ali pa bi odšel k McLarnu, če bi želel tam zmagovati, tako kot je to storil leta 2007," je dejal Kanadčan, ki se boji, da si je Asturijec s slabo odločitvijo že zapečatil konec kariere. "Morda nikoli več ne bo zmagal na dirki, kaj šele osvojil naslov," je dejal.

Sin legendarnega Gillesa Villeneuvea je prepričan, da bo razvoj pri McLarnu s Hondinim pogonskim sklopom potekal zelo počasi, v položaju za zmago pa bo po njegovem mnenju kolektiv šele čez dve leti.