Foto dneva
Uspeh tudi v slovenskem ženskem boksu

V finalu svetovnega prvenstva v savatu - polnokontaktnem francoskem boksu - je Vrhničanka Nina Vehar v Strasbourgu v kategoriji do 75 kg osvojila zlato medaljo, potem ko je premagala domačinko Beauty Zarebo. Gre za polnokontaktno različico boksarske borbe z nožnimi in ročnimi tehnikami, pri katerih je dovoljeno udarjanje in brcanje nasprotnika s polno močjo brez zaščitne opreme. Na fotografiji je prvi z desne Ninin trener Jurij Obreza.

V galerijo ...

Oddajte svoj komentar:

Prijavi sovražni govor

ribonc (28. november 2011 ob 22:54)
čestitke!
RinaMa (29. november 2011 ob 08:10)
Čestitke za tako velik uspeh!
velikipeter (29. november 2011 ob 08:49)
Bravo Nina. Samo boks pa francoski boks oz. savate se tako razlikujeta kot skok v višino s palico ali pa brez nje :)))
Naslov kar precej zavajujoč.
savate (29. november 2011 ob 21:21)
Čestitke Nini, ki je bila uspešna že v kikboksu in karateju, v boksu pa so razmere obupne zadnjih 20 let in v francoskem boksu dosti bolje stojijo rezultati.
Nina je med drugimi nasprotnicami odboksala z dvema aktivnima AIBA nasprotnicama in ju premagala. Zareba je bila 3 na državnem v Franciji v preteklih letih - AIBA boksanje. Ne tisto ki ga promoviramo v Sloveniji kot amatersko pa to ni - IBF ni amaterski boks, in profi boks zvez je malo morje.
Če govorimo o amaterskem boksu je Urbanc family prišla z večnim selektorjem AS klub v baku in izpad v prvem spopadu. Ženski na evropsko tekmovanje v Rotterdam in izpad v prvem kolu. Ali je smiselno gojiti športno zvrst v kateri izpadaš polnih 20 let samostojnosti in nikoli ne prideš na olimpijske igre?
AS no.1 (30. november 2011 ob 17:12)
savate, tebe so tvoji borci v pravem pomenu besede že zapustili. Preizkusi svoje borce v boksu...morda kickboksu, da ocenimo katero športno zvrst gojiti naprej. Potemtakem je nepotrebno gojiti tudi nogomet in košarko v Sloveniji, ki nista ravno bleščeča?
savate (7. december 2011 ob 16:53)
He, he. Še enkrat čestitke Nini. V Savate zvezi imamo kadetsko reprezentanco in člansko ter juniorsko. Z vrhunskim športom smo štartali šele v 2010, pred tem pa so Nina in ostali ravno tako delali rezultate. Seveda so ti kategorizirani šele v 2011, pred tem je bil savate v Sloveniji le rekreacija in nobenih velikih rezultatov v pomenu in smislu vrhunskega športa nismo imeli. je pa res da smo imeli nekaj luzerjev, ki nikoli niso nič dosegli so pa prodajali opremo, ki jo hočejo še dandanes in se za njo skrivajo sedaj v drugih športih. Na sliki poleg Nine vidimo kikbokserja iz Splita - Preteni, ki nič kaj pozitivnega ne more reči ne o slovenskem boksu ne o kontaktnem kikboksu. V očeh Hrvatov sta slovenski kikboks in boks popolnoma v rokah luzerskih slovenskih mafijašev, nakladačev in preprodajalcev borilne opreme. Slovenski boks v 20 letih ni naredil nobene uvrstitve na olimpijske, nogomet se je tu pa tam vzdignil. Boks tudi ženske ni plasiral na olimpijske igre pa je to bila šala mala. kdo naklada sedaj o uspehih. Potrebno je iti na mednarodna tekmovanja in ne sanjati o slovenskih WFC, IBF, in ostalih bolanih izmikanjih. Tudi iz Skopja nismo videli WAKO kontaktnega nobenega pametnega rezultata. Ali to pomeni da kikboksarji delajo samo še lajt? Light contact :)
kris123 (7. december 2011 ob 19:28)
Slik in člankov uspešnih slovenskih borcev, predvsem v udarjalnih športih smo kar malo lačni v tej naši deželici, sploh če govorimo o amaterskih športnicah in športnikih...
Čestitke oz. kot bi rekli naši sosedje svaka čast !

Izbor
Anketa: 1. oktober 2019 ob 10:59

Ali podpirate idejo o državnem prazniku, posvečenem športu?

Da, saj šport združuje Slovence.
Ne vem, če ni dela prost dan, kako boš športal?
Ne, imamo že preveč praznikov.
Arhiv
Kazalo