Mitja Gasparini ostaja v Kamniku. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Gasparini ostaja v Kamniku. Foto: www.alesfevzer.com

Že ob koncu lanske sezone je kapetan Kamničanov, izkušeni Gasparini, izrazil pripravljenost, da bo kariero nadaljeval v Calcit Volleyju. Tudi novi trener Matija Pleško si je želel, da Gasparini ostane, v minulih dneh pa je prišlo do končnega dogovora. "V klubu se dobro počutim in nobenega razloga ni, da ne bi podaljšali pogodbe," je takrat dejal dolgoletni slovenski reprezentančni korektor.

Tako kot tudi s Klobučarjem, ki je ob podaljšanju sodelovanja povedal: "V Kamniku sem se minulo sezono počutil zelo dobro, zato smo se hitro dogovorili, da skupno zgodbo nadaljujemo še eno leto. Naredili bomo vse, da bomo nadaljevali, kot smo končali: z zmago v pokalu, in se izboljšali tam, kjer se nam je boljši rezultat za las izmaknil, se pravi v prvenstvu in srednjeevropski ligi."

"Od treh reprezentantov, ki smo jih imeli v lanski ekipi, je tako odšel le Sašo Štalekar, ki bo kariero nadaljeval v Panathinaikosu, veseli pa nas, da sta ostala Gasparini in Klobučar, ki sta do zdaj predstavljala okostje ekipe. Nekaj igralcev ima še veljavno pogodbo, z nekaterimi smo prav tako blizu podaljšanja, skušali pa bomo dodati še enega ali dva tujca, da bi lahko naredili še korak naprej," je s trenutnim razpletom prestopnega roka zadovoljen Tomi Šmuc, športni direktor Calcit Volleyja.