Trener Maribora Mauro Camoranesi je zahteval večji prispevek od nosilca kultne številke 10 in Rudi Požeg Vancaš se je proti Gorici razigral, dosegel izjemen prvi prvenstveni gol in še poskrbel za požrtvovalno podajo za končnih 4:0. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Maribora Mauro Camoranesi je zahteval večji prispevek od nosilca kultne številke 10 in Rudi Požeg Vancaš se je proti Gorici razigral, dosegel izjemen prvi prvenstveni gol in še poskrbel za požrtvovalno podajo za končnih 4:0. Foto: www.alesfevzer.com

Po uvodnem otipavanju je Maribor povedel po kotu. Z leve strani je podal Rok Kronaveter, v osrčju goriškega kazenskega prostora je bil najvišji Nemanja Mitrović, ki je z glavo poslal žogo v mrežo za vodstvo z 1:0. Branilec je v reprezentanci Slovenije pred dobrim tednom dvakrat zadel proti San Marinu, zdaj pa je strelsko formo prenesel še v klubsko okolje.

Evrogol Požeg Vancaša
Po kar nekaj zapravljenih polpriložnostih na obeh straneh se je izid drugič spremenil po uri igre. Na levi strani se je ob robu 16-m prostora sprehodil Rudi Požeg Vancaš in s pravcatim evrogolom je pometel pajčevino iz goriških vrat ter s prvencem sezone podvojil vodstvo Štajercev.

Kronaveter s podajo izsilil 11-m
V zadnje pol ure so se Mariborčani povsem razigrali in bi lahko še izdatneje napolnili mrežo Novogoričanov. Z bele točke je najprej na 3:0 povišal Rok Kronaveter. Ravno 33-letni Mariborčan je s podajo v kazenski prostor poiskal Jasmina Mešanovića, vratar Darko Marjanović pa je nepravilno zaustavil kapetana gostov za najstrožjo kazen.

Druga okužba pri Gorici

Iz tabora Gorice so v petek poročali o drugi okužbi z novim koronavirusom. A ker okuženi ni bil v stiku z drugimi člani ekipe, tekma ni bila ogrožena.

Za piko na i še imenitna podaja desetice
Proti koncu se je za končnih 4:0 spletla še akcija tekme: Žan Kolmanič je na levi strani z globinsko podajo zaposlil mariborsko desetico, požrtvovalni Požeg Vancaš pa je žogo ujel tik pred golavtovo črto, a uspel oddati natančen visok predložek, z glavo pa je sploh prvič v dresu vijoličastih mrežo zatresel Denis Klinar.

Gorica bo v 8. krogu v soboto gostovala v Celju, Maribor pa bo gostil Koper.

Mariborčani z zmago nad Gorico na 2. mesto

Vršič v ogenj poslal mladega reprezentanta BiH-a
Izbranci Mirana Srebrniča so po nizu treh tekem brez zmage vpisali tri točke, znova pa je bil glavni junak Nardin Mulahusejnović, mladi reprezentant Bosne in Hercegovine. Nekdanji napadalec Maribora je z dvojčkom in zdaj skupno petimi goli v sezoni 2020/21 prevzel vodstvo na lestvici strelcev Prve lige TS.

Nardin Mulahusejnović je z dvema goloma odločil uvodno tekmo 7. kroga Prve lige in med strelci PLTS-ja prehitel do zdaj vodilnega Đorđeja Ivanovića, ki je za Olimpijo prispeval štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com
Nardin Mulahusejnović je z dvema goloma odločil uvodno tekmo 7. kroga Prve lige in med strelci PLTS-ja prehitel do zdaj vodilnega Đorđeja Ivanovića, ki je za Olimpijo prispeval štiri gole. Foto: www.alesfevzer.com

V 26. minuti je Senijad Ibričić, ki se je po treh letih vrnil na stadion Bonifika, naredil napako ob podaji, do žoge je prišel Dare Vršič, ki jo je nato oddal samemu Mulahusejnoviću, 22-letnik iz Gračanice pa je nato s 13 metrov dosegel svoj četrti gol sezone.

Z nekaj sreče na vrh lestvice strelcev
Minilo je novih 26 minut igre in Koprčani so vodstvo z obilo sreče podvojili. Mulahusejnović je iz bližine v mrežo pospravil odbito žogo po podaji Maksa Barišića z leve strani. V 56. minuti je imel Pejić izjemno priložnost za 3:0, ko je iz bližine sprožil z glavo, Grega Sorčan pa je preprečil veselje koprskemu nogometašu.

Do konca z izjemo nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov na obeh straneh ni bilo več prave priložnosti, tako da so se polnega izkupička veselili Primorci. Koper v naslednjem 8. krogu v soboto gostuje pri Mariboru, Domžale pa v nedeljo gostijo Muro.

V nedeljo preostale tri tekme
7. krog nogometnega prvenstva Slovenije se bo nadaljeval v nedeljo s tremi tekmami. Najprej se bosta soočila lanska novinca Tabor Sežana in Bravo. Na TV Slovenija 2 in MMC-ju si v prenosu ob 17.00 oglejte dvoboj med Olimpijo in Celjem. Za konec kroga bo vodilna Mura gostila Aluminij, ki mu je Nogometna zveza Slovenije vrnila odvzeti dve točki, potem ko Aluminij ni odigral tekme z Mariborom.

Zadetki s tekem v Kopru in Novi Gorici

Prva liga Telekom Slovenije

7. KROG


KOPER – DOMŽALE 2:0 (1:0)
Mulahusejnović 26., 52.

Koper: Vargić; Palčič, Žužek, Rajčević, Jozinović (69./Mišić); Dodlek, Knezević; Barišić (62./Krajinović), Vršič (84./Bešir), Pejić (69./Čirjak); Mulahusejnović (70./Spinelli).

Domžale: Sorčan; Žinič, Dobrovoljc, Vuklišević, Sikošek; Ibričić, Pišek (61./Podlogar), Husmani, Svetlin (79./Urbančič); Kolobarić, Sikimić (61./Vuk),

Rumena kartona: Barišić; Vuklišević.

Sodnik: Alen Borošak (Sp. Duplek).


GORICA – MARIBOR 0:4 (0:1)
Mitrović 16., Požeg Vancaš 61., Kronaveter 75./11-m, Klinar 84.

Gorica: Marjanović; Hodžić, Kavčič, Tomiček, Kavčič; Grudina, Nkama (60./Oyewusi), Bjelica (82./Kacinari); Cvijanović (82./Marinič), Smailagić, Velikonja.

Maribor: Jug; Martinović, Mitrović, Peričić; Klinar, Pihler (81./Cretu), Vrhovec (82./Dervišević), Kolmanič; Kronaveter (85./Tavares), Mešanović (85./Mlakar), Požeg-Vancaš (85./Repas).

Rumeni kartoni: M. Kavčič; Martinović, Mitrović, Pihler.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Nedelja ob 15.00:
CB24 TABOR SEŽANA – BRAVO

Ob 17.00:
OLIMPIJA – CELJE
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Ob 19.00:
MURA – ALUMINIJ

LESTVICA

MURA                 6  4 1 1 10:3  13
MARIBOR              7  3 3 1 16:8  12
BRAVO                6  3 1 2  9:9  10
KOPER                7  2 3 2  9:8   9
OLIMPIJA             6  2 3 1  6:5   9
CB24 TABOR SEŽANA    6  3 0 3  9:10  9
CELJE                6  2 2 2  7:7   8
DOMŽALE              7  2 2 3 10:11  8
ALUMINIJ             6  1 2 3  3:9   5
GORICA               7  1 1 5  6:15  4