Erling Haaland bo od poletja naprej mreže tresel za Manchester City. Foto: Reuters
Erling Haaland bo od poletja naprej mreže tresel za Manchester City. Foto: Reuters

Ta je bila po poročanju medijev v Angliji in Nemčiji usklajena že v ponedeljek, ko je novica o sklenjenem poslu prvič prišla na dan.

Angleški prvaki bodo za 21-letnega Norvežana plačali 60 milijonov evrov odškodnine, kolikor znaša odkupna klavzula v njegovi pogodbi. Njegova plača naj bi znašala približno 400.000 evrov na teden.

Haaland je dosegel 85 golov v 88 nastopih, odkar je januarja leta 2020 prestopil iz Salzburga v Borussio. Lani je postal najmlajši igralec, ki je v Ligi prvakov zabil 20 golov.

Haaland je v shemi trenerja Pepa Guardiole projiciran kot naslednik rekorderja po številu zadetkov Manchester Cityja Sergia Agüera, ki je klub zapustil lansko poletje.

Zanj sta se zanimala tudi Real iz Madrida in Barcelona.

Borussia že sporočila ime novega napadalca
Manj kot dve uri potem, ko je Manchester City objavil novico o uspešno zaključenih pogajanjih z Borussio, je nemški klub sporočil, da je že našel menjavo za norveškega napadalca. Njegovo mesto bo zapolnil Karim Adeyemi, 20-letni nemški igralec, ki je bil do zdaj član RB Salzburga. Prestop je vreden 38 milijonov evrov, Adeyami pa bo v Dortmundu ostal naslednjih pet let, so zapisali pri Borussii.

Guardiola še ni smel povedati ničesar o Haalandu