Francis Beauvillier je zelo hitro zapustil Tivoli. Foto: www.alesfevzer.com
Francis Beauvillier je zelo hitro zapustil Tivoli. Foto: www.alesfevzer.com

27-letni Kanadčan je med drugim tri sezone odigral v Ligi AHL, lansko pa v slovaški Extraligi. Napadalec, ki ga je leta 2012 na naboru Lige NHL izbrala Florida, je odigral štiri tekme v Alpski ligi, dosegel je tri gole in prispeval eno podajo.

Svojo kariero sem se odločil usmeriti v treniranje otrok. Že poleti sem sodeloval s trening centrom, ki se ukvarja z razvojem mladih hokejistov, zdaj pa so mi ponudili zaposlitev. Ponudba je res odlična in to si želim početi v prihodnje, zato je nisem mogel zavrniti. Seveda bom ostal povezan s hokejem, a ne kot profesionalni igralec. Ob tem bi se rad zahvalil soigralcem pri Olimpiji, da so me tako lepo sprejeli in mi pomagali, da sem se hitro vključil v ekipo. Posebna zahvala tudi vodstvu kluba za zaupanje in zdaj za razumevanje. Verjamem, da je Olimpija na dobri poti, ima odlične igralce in ekipo. Prepričan sem, da bo prihodnjo sezono zaigrala v rangu višje,” je povedal Beauvillier, ki se v Kanado vrača že v petek.

Njegov mlajši brat Anthony Beauvillier je igral za New York Islanderse v Ligi NHL. Francis je priznal, da se na skupnih treningih hitro vidi, da je precej bolj kakovosten.

Novi trener Olimpije Raimo Summanen je že ob prihodu hitro opazil, da ga čaka veliko dela. Zmaji so v torek doživeli peti poraz v Alpski ligi v Cortini po podaljšku. V uvodu podaljška so si privoščili veliko napako in odlični napadalec Remy Giftopoulos jih je po protinapadu kaznoval. V soboto v Tivoli prihaja Feldkirch.