Tekma je bila odigrana na Wrigley Fieldu, kjer sicer domujejo igralci baseballa Chicago Cubsi. Foto: Reuters
Tekma je bila odigrana na Wrigley Fieldu, kjer sicer domujejo igralci baseballa Chicago Cubsi. Foto: Reuters
Jirži Hudler
Jirži Hudler je v drugi tretjini zabil dva gola. Foto: Reuters

Ko je Ben Eager 42 sekund pred koncem uvodne tretjine povedel Blackhawkse v vodstvo s 3:1, je več kot 40.000 gledalcev na stadionu Wrigley Field verjelo v zmago. V drugi tretjini je Rdeča krila dvignil Jirži Hudler, ki je z dvema zadetkoma poskrbel za izenačenje. Še pred koncem druge tretjine pa je branilce naslova v prvo vodstvo popeljal Pavel Dacjuk.

Razplet tekme pri 0 stopinjah Celzija je bil odločen na začetku zadnje tretjine, ko sta Brian Rafalski in Brett Labda v razmiku 17 sekund povišala na neulovljivih 6:3. Duncan Keith je sicer 10 sekund pred koncem poskrbel za četrti zadetek gostiteljev. Tekmo je sicer motil veter, ki je pihal do 30 kilometrov na uro.

Lani odločali kazenski streli
Šlo je za drugo "zimsko klasiko" - odigrano tekmo rednega dela Lige NHL na prostem na novega leta dan. Lani sta zgodovino pisala Pittsburgh in Buffalo. Pingvini so slavili po streljanju kazenskih strelov z 2:1. Novonastala tradicija se je očitno prijela, tako so NY Rangersi med najresnejšimi kandidati, da bi prihodnje leto gostili 3. zimsko klasiko. Tekma naj bi bila odigrana na New Yankee Stadium.

Tri NHL-tekme na proste, na vseh igral Conklin
Za večino hokejistov je bila to prva izkušnja igranja NHL-tekme na prostem. Posebni junak pa je Detroitov vratar Ty Conklin, ki je tokrat ubranil 33 strelov. 32-letni Američan je namreč sodeloval že na prvi klasiki in Pittsburghu zagotovil zmago. Branil pa je tudi 22. 11. 2003, ko so v Ligi NHL videli sploh prvo tekmo na prostem. Takrat je njegov Edmonton izgubil proti Montrealu s 3:4.

2. Zimska klasika
CHICAGO - DETROIT 4:6
Versteeg 4., Havlat 13., Eager 20., Keith 60.; Samuelsson 10., Hudler 22., 33., Dacjuk 38., Rafalski 44., Lebda 44.

S. J.