Vidmar je velika okrepitev za obrambo zmajev, ki je imela težave na tekmah proti tekmecem z vrha lestvice. Foto: SŽ Olimpija
Vidmar je velika okrepitev za obrambo zmajev, ki je imela težave na tekmah proti tekmecem z vrha lestvice. Foto: SŽ Olimpija

Zmaji si devet krogov pred koncem rednega dela Alpske lige delijo drugo mesto z Rittnom in imajo lepe možnosti, da končajo med najboljšo četverico, ki se neposredno uvrsti v četrtfinale.

"Veseli me, da se vračam na domači led, kjer sem naredil svoje prve hokejske korake. Po 13 sezonah v tujini je lepo biti spet v Tivoliju. Po svojih najboljših močeh bom pomagal ekipi do novih uspehov. Olimpijo sem spremljal od začetka sezone, je na dobri poti, fantje igrajo dober hokej in potrudil se bom, da se čim prej uigramo kot ekipa," je povedal Vidmar.

Tomaž Vnuk: Dragocene bodo njegove izkušnje
"Z Luko Vidmarjem smo se dogovorili za sodelovanje do konca sezone in seveda si želimo, da bi se čim prej vklopil v ekipo. Sicer pa sem s celotno ekipo v tej sezoni zelo zadovoljen, prav vsi, vključno z branilci, so presegli moja pričakovanja. Z Luko smo si želeli pred zahtevno končnico Alpske lige in finalom državnega prvenstva pridobiti več širine v igri, dragocene pa bodo tudi njegove mednarodne izkušnje," je z novo okrepitvijo zadovoljen direktor Tomaž Vnuk.

32-letni hokejist je večino svoje kariere preživel v Severni Ameriki, v Evropi pa je igral na Češkem, Norveškem, Danskem, lani pa je v Ligi Ebel igral za Albo iz Szekesfehervarja. Na 47 tekmah je prispeval 18 točk.

Selektor reprezentance Ivo Jan ga ni uvrstil na seznam reprezentantov, ki bodo nastopili na mednarodnem turnirju na Bledu na začetku februarja. Lani je Vidmar igral na olimpijskem turnirju v Pjongčangu.