Rok Tičar je zadel ob prednosti igralca več, Nik Simšič pa je dosegel edini zadetek za zmaje. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Rok Tičar je zadel ob prednosti igralca več, Nik Simšič pa je dosegel edini zadetek za zmaje. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Potem ko so v ponedeljek proti Asiagu razočarali svoje privržence in po bledi predstavi klonili z 2:5, je bil tokrat pristop proti ekipi, ki se bori za preboj med najboljšo šesterico, precej boljši vsaj v prvi polovici tekme. A velika neučinkovitost, tudi ob igri z igralcem več, je odnesla možnost za kaj več kot le boljši vtis. KAC je na drugi strani svoje priložnosti rutinsko izkoriščal in na koncu visoko zmagal.

Gomboc in Tičar blestela v drugem napadu
Videoanalitik Celovčanov Andrej Hočevar je bil pred tekmo precej črnogled, saj je manjkalo kar nekaj nosilcev igre. Najboljši strelec Nick Petersen, veteran Thomas Koch, Jesper Jensen, Lukas Haudum in še nekateri mladi igralci, ki so trenutno na svetovnem prvenstvu do 20 let, niso bili v postavi. Najstnik Luka Gomboc je dobil priložnost celo v drugem napadu, kjer je zaigral z Rokom Tičarjem in Manuelom Ganahlom. Vsi so se zares izkazali.

Hunderpfund izkoristil eno redkih priložnosti Celovčanov
V prvi tretjini sta bili ekipi precej enakovredni, gostitelji so imeli celo nekaj več od igre in več strelov (13:9), vendar so Celovčani iz edine nevarne akcije v 11. minuti povedli. Nikolaus Kraus je z desne strani podal pred vrata, kjer je izkušeni Thomas Hunderpfund pospravil plošček pod prečko.

Tičar zadel ob prednosti igralca več
V nadaljevanju je KAC pokazal, kako je treba igrati ob "power playu". Na kazenski klopi je v 27. minuti sedel Nik Simšič zaradi udarca s palico. Po le 16 sekundah z igralcem več je slovenski reprezentant v dresu koroškega kluba Rok Tičar z močnim strelom z desne strani povišal na 0:2.

Chris Dodero in soigralci že vse od 2. decembra čakajo na zmago. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Chris Dodero in soigralci že vse od 2. decembra čakajo na zmago. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Simšič najprej v prečko, nato v polno
Sledilo je obdobje pritiska Ljubljančanov, ki so sicer svojo prednost v igri 5:4 znova zapravili, je pa bil blizu Simšič, ki je zadel prečko. Ko so zeleno-beli prvič spravili plošček za hrbet Sebastiana Dahma, zadetek ni veljal, saj je bil dosežen po pisku glavnega sodnika.

V 34. minuti je Olimpija vendarle zadela, izlet Dahma za vrata je kaznoval Simšič. A tega, kar so si s težavami priborili, domači niso znali obdržati. Manj kot dve minuti zatem so prejeli tretji gol, Steven Strong je lepo zaposlil Lucasa Lessia. 26 sekund pred koncem druge tretjine je Žan Us klonil še četrtič, po napaki gostiteljev v obrambni tretjini je bil natančen Rihards Bukardts.

Erving za grob nalet ob ogradi prejel kazen igre
V zadnji tretjini so varovanci Mitje Šivica podrli vse, kar so prej gradili. Gostje so hitro dosegli še en gol, kapetan Paul Postma je pospravil plošček pod prečko. V 52. minuti je po grobem naletu ob ogradi Joona Erving prejel petminutni izključitev in tudi kazen igre. Prepričljivo zmago Celovčanov je potrdil Clemens Unterweger po podaji Tičarja.

Šivic: Cilj ostaja 10. mesto
"52 minut (do izključitve Ervinga) smo igrali dobro, v obrambi smo bili precej boljši kot na tekmi proti Asiagu. KAC je izkoristil vsako priložnost, mi pa znova nismo zadeli. Kljub enakovredni igri smo se znašli v zaostanku z 1:5. Veliko stvari smo delali dobro, čeprav se pri takem porazu to smešno sliši. Težko bi rekel, da je kdo res slabo igral," je po tekmi razmišljal trener Mitja Šivic.

"Do konca rednega dela je ostalo še 19 tekem. V Innsbrucku smo igrali odlično, pa smo izgubili za gol. Takih tekem je bilo pet in to se na lestvici pozna. Srečo si je treba zaslužiti. Krivulja se lahko obrne navzgor tudi v kratkem času. Naš cilj ostaja 10. mesto in s tem dodatne kvalifikacije. Imeli smo že številne pogovore, s predsednikom Butaro se pogovarjava vsak dan. Mislim, da delamo dobro," je položaj ocenil glavni trener zmajev.

Garreffa ni izpolnil pričakovanj
Že drugo tekmo zapored ni igral Joseph Garreffa, ki se ni izkazal v zeleno-belem dresu. Dosegel je šest golov in sedem podaj na 27 tekmah.

"Garreffa ni bil v postavi. S takim slogom igre bi moral biti točkovno veliko bolj uspešen. Tako bo do nadaljnjega tudi ostalo. Stavili bomo na mlade slovenske fante, saj nimamo denarja za drage tuje okrepitve," je poudaril Šivic. Garreffa je manjkal na zadnjih treningih in zgodba v Tivoliju je zanj verjetno končana.

Butara pričakuje, da bodo v naslednji sezoni v Ligi IceHL igrali isti klubi
Srečali smo tudi predsednika Butaro, ki je v torek dobil nov štiriletni mandat. Ostaja optimist v boju za deseto mesto. Pokazal nam je tudi zapisnik s sestanka Lige IceHL. 15. januarja je zadnji rok za prijavo klubov za naslednjo sezono. Trenutno kaže, da ne bo velikih sprememb, le Asiago zaradi neustrezne dvorane še ni dobil zelene luči.

Olimpija bo ta teden odigrala še dve tekmi, v petek v Salzburgu in v nedeljo v Asiagu.

Zadetki s tekme SŽ Olimpija - KAC Celovec

33. krog:

SŽ OLIMPIJA – KAC CELOVEC
1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
1012; Simšič 34.; Hundertpfund 11., Tičar 27., Lessio 36., Bukarts 40., Postma 44., Unterweger 52.

GRADEC – BELJAK
1:8 (0:2, 0:3, 1:3)

DUNAJ – LINZ
* 2:1 (1:0, 0:0, 0:1)

VORARLBERG – SALZBURG
0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

INNSBRUCK – PUSTERTAL
4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

BOLZANO – ASIAGO
* 4:3 (0:1, 1:2, 2:0)
* - v podaljšku


Lestvica:                    * x       
INNSBRUCK              31 21 0 2  8 65 
BOLZANO                30 18 3 0  9 60 
BELJAK                 31 17 2 1 11 56 
SALZBURG               28 16 2 3  7 55 
LINZ                   29 15 3 1 10 52 
KAC CELOVEC            30 12 5 4  9 50 
-------------------------------------- 
FEHERVAR               30 13 2 5 10 48 
DUNAJ                  28 12 2 3 11 43 
ASIAGO                 29  9 3 1 16 34 
GRADEC                 31  8 3 3 17 33 
-------------------------------------- 
PUSTERTAL              31  9 1 3 18 32 
SŽ OLIMPIJA            29  8 2 1 18 29 
VORARLBERG             29  6 1 2 20 22 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih