Tampa je na zadnjih dveh tekmah dosegla osem golov. Foto: Reuters
Tampa je na zadnjih dveh tekmah dosegla osem golov. Foto: Reuters

Victor Hedman je prispeval gol in dve podaji, med strelce pa se je vpisal tudi kapetan Steven Stamkos, ki je stopil na led prvič po 25. februarju. 30-letnik je poskrbel za vodstvo z 2:0 v 7. minuti. Andrej Vasilevskij je bil zanesljiv z 22 obrambami.

Strelska statistika na strani strel je bila bogata. Ondrej Palat, Nikita Kučerov in Brayden Point so vsak prispevali gol in podajo. Point je z 11 goli na vrhu najboljših strelcev v končnici.

Tampa v finalni seriji povedla z 2:1 v zmagah

"V zakulisju se je dogajalo veliko trdega dela in različnih stvari. Še pred enim mesecem niti pomisliti nisem mogel na to, da bi lahko znova stopil na led in pri tem prispeval še tako pomemben del. Bilo je neverjetno biti del te velike zmage za nas. Bil sem resnično vesel, da sem prispeval na tekmi, na kateri nisem igral preveč," je dejal Stamkos, ki je večino druge tretjine in celo tretjo obsedel na klopi, ker še vedno čuti posledice poškodbe.

Pri Dallasu sta gola zadela Jason Dickinson v prvi in Miro Heiskanen v zadnji tretjini, ko je znižal zaostanek na 5:2. Anton Hudobin in Jake Oettinger sta skupaj zbrala 27 obramb. Hudobin je prejel pet zadetkov ob 29 strelih na gol, preden ga je v tretjem nizu zamenjal novinec Oettinger, ki je vpisal tri obrambe.

FINALE, Edmonton

Tretja tekma:
DALLAS – TAMPA BAY (1:2)
2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
Dickinson 12., Heiskanen 47.; Kučerov 6., Stamkos 7., Hedman 21., Point 33., Palat 39.
Obrambe: Hudobin 24, Oettinger 3; Vasilevski 22.

Četrta tekma, sobota ob 2.00:
DALLAS – TAMPA BAY

Peta tekma, nedelja ob 2.00:
TAMPA BAY – DALLAS