Kapetan Aleš Mušič je dvakrat matiral odličnega vratarja Colina Furlonga, a to ni bilo dovolj za zmago zmajev. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Aleš Mušič je dvakrat matiral odličnega vratarja Colina Furlonga, a to ni bilo dovolj za zmago zmajev. Foto: www.alesfevzer.com

SŽ Olimpija je šla v zadnjo tretjino s prednostjo 3:1, a tako kot dan prej (4:6) tega ni znala zadržati. Gostje so izenačili, sledil je podaljšek, ki ga je ob izteku 62. minute odločil ples Tommasa Traverse, ki se je sprehodil skozi ljubljansko obrambo, nato pa Žanu Usu plošček poslal med nogama v mrežo. Nov boleč poraz, po katerem se bo Olimpija težko pobrala! Zdaj bi morala namreč zmagati kar trikrat zapored (dvakrat v gosteh). Pustertal ima prvi zaključni plošček že v sredo, če bo zmagal, se bo finale slovenskega prvenstva (Olimpija – Jesenice) začel že v petek.

Simšič edini strelec v prvi tretjini
V 5. minuti so imeli gostje veliko priložnost. Marko Virtala je krenil v protinapad, sam pridrsal pred Žana Usa, a zadel vratnico. V nadaljevanju so Ljubljančani pritisnili, večkrat je Italijane reševal odlični vratar Colin Furlong. Nemočen je bil v 17. minuti, ko ga je iz bližine matiral Nik Simšič. Plošček je poslal med nogama Furlonga v mrežo po podaji Aljaža Chvatala.

Nik Simšič je poskrbel za vodstvo Olimpije v prvi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Simšič je poskrbel za vodstvo Olimpije v prvi tretjini. Foto: www.alesfevzer.com

Dva zadetka kapetana v drugi tretjini
V drugi tretjini je vodstvo hitro povišal Aleš Mušič. To je bila hitra akcija na levi strani, prodrl je Žan Jezovšek in podal pred gol, kjer je bil uspešen kapetan Mušič. Sledilo je obdobje premoči gostov. Sprva je Olimpijo še reševal Us, v 36. minuti, ko je imela Olimpija prednost igralca več, pa je bil Us po veliki napaki Aleša Kranjca nemočen. Premagal ga je Markus Gander. Sodniki so pred tem spregledali igro gostov z visoko palico. Na veselje 2.600 navijačev v Tivoliju je bil v zadnji sekundi drugega dela igre (z igralcem več) pred golom Pustertala spreten Aleš Mušič. To je bil njegov 26. gol v letošnji sezoni Alpske lige.

Virtala poskrbel za podaljšek
V zadnji tretjini so Italijani zagospodarili in ponovili scenarij z nedeljske tekme, saj jim je uspelo izničiti dva gola zaostanka. V 50. minuti je bil strelec Armin Helfer, slabi dve minuti in pol pred koncem pa Teemu Virtala, potem ko je šel v prazno Nik Simšič, Finec pa je krenil v napad in po imenitni akciji ukanil Usa. Razmerje strelov v zadnji tretjini je bilo 4:13.

Odločitev je padla po minuti in 56 sekundah podaljška, ko je najboljši igralec tekme Traversa premešal obrambo Olimpije in dosegel odločilni zadetek. Silovtio je krenil iz svoje polovice, plošček spravil med nogama Luke Vidmarja in ga nato potisnil še Usu med nogama v mrežo. Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 31:41.


Vnuk izredno razočaran po drugem zaporednem porazu v Tivoliju

Climie zapušča Jesenice po finalu in se seli v Avstralijo
Vodstvo hokejskega kluba SIJ-a Acronija Jesenic je sporočilo, da njihov vratar Matt Climie zapušča Podmežaklo po koncu finala državnega prvenstva, v katerem se bodo železarji merili s SŽ-jem Olimpijo. Climie je podpisal pogodbo z avstralsko ekipo CBR Brave.

Climie se je ekipi pridružil sredi februarja, debitiral je na derbiju proti Olimpiji (3:5). V Alpski ligi je v rednem delu branil na sedmih tekmah (92,6 odstotka ubranjenih strelov), v končnici pa je na enajstih tekmah dokazal, da gre za odličnega vratarja in je bil eden najzaslužnejših za uvrstitev v polfinale.

Alpska liga, finale, četrta tekma:
SŽ OLIMPIJA (2) - PUSTERTAL (1) 1:3
* 3:4 (1:0, 2:1, 0:2)
2.650; Simšič 17., Mušič 22. 40.; Gander 36., Helfer 50., T. Virtala 58., Traversa 62.
* - v podaljšku


Peta tekma, sreda ob 20.00:
PUSTERTAL (1) - SŽ OLIMPIJA (2)

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.