Žiga Pance je misli že usmeril proti Ligi IceHL. Razpored tekem na začetku sezone je zelo neugoden, zmaji bodo kar sedem od uvodnih desetih tekem igrali v gosteh. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance je misli že usmeril proti Ligi IceHL. Razpored tekem na začetku sezone je zelo neugoden, zmaji bodo kar sedem od uvodnih desetih tekem igrali v gosteh. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so sprejeli izziv Lige prvakov, ki je velik zalogaj za vodstvo kluba in vse sodelavce. Izkušnje bodo dragocene pred nedeljskim začetkom Lige IceHL v Bolzanu. Zmaji so lani navdušili s šestim mestom in neposrednim prebojem v končnico. V četrtfinalu so izpadli proti Beljaku po napetih sedmih tekmah. Težko bo ponoviti ta uspeh, saj so se avstrijske ekipe, ki lani niso izpolnile pričakovanj, močno okrepile. Predvsem KAC in Linz imata precej višje načrte po razočaranju v pretekli sezoni.

Navijaška skupina Green Dragons je poskrbela za odlično vzdušje v Tivoliju.
Navijaška skupina Green Dragons je poskrbela za odlično vzdušje v Tivoliju.

V četrtek je bilo v Tivoliju imenitno vzdušje, ko je Olimpija izgubila proti Turkuju z 2:4. Navijaška skupina Green Dragons se je vrnila po več kot desetletju. Na hokeju so zadnjič v zelo velikem številu navijali v finalu marca 2008, ko je Olimpija izgubila proti Salzburgu po zelo pestrem dogajanju v pisarnah Lige Ebel. V soboto se je le zbralo 1325 gledalcev proti Wolfsburgu. Ljubljančani so morali priznati premoč nemškim podprvakom (0:4).

Šivic: Poraz proti Wolfsburgu smrdi
"Mislim, da smo igrali še bolje kot proti Fincem. Veliko smo igrali v njihovi tretjini. Tudi pri zaostanku z 0:3 nismo popuščali. Plošček je treba tudi iz bližine potisniti v gol. Vsak odbitek šteje. Nemci so kaznovali vse naše napake. Ta poraz smrdi, ker dejanska slika na igrišču ni bila taka. Končni izid bi lahko bil popolnoma drugačen. Več je treba streljati, prevečkrat smo skušali podajati pred vrati. Odločajo delčki sekunde," je tekmo proti Grizlijem ocenil trener Mitja Šivic.

Veliko stvari delajo bolje kot v lanski sezoni
Septembra čaka zmaje res naporen spored tekem. Že v sredo se začenja Pokal Slovenije s četrtfinalom.

"V sredo nas čaka pokalna tekma z Mariborom. Štirje porazi v Ligi prvakov nam ne smejo priti do živega. Veliko stvari delamo dobro, precej bolje kot v lanski sezoni. Take predstave moramo prenesti v Ligo IceHL."

Marc-Olivier Vallerand po pretresu možganov še ni v najboljši formi. V soboto je zapravil največjo priložnost za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com
Marc-Olivier Vallerand po pretresu možganov še ni v najboljši formi. V soboto je zapravil največjo priložnost za zmaje. Foto: www.alesfevzer.com

Tujci še brez zadetka v Ligi prvakov
Olimpija je dosegla šest zadetkov na uvodnih šestih tekmah Lige prvakov. Tujci še niso zatresli mreže. Marc-Olivier Vallerand je imel v soboto veliko priložnost, ko je bil popolnoma sam pred vrati, ko je na semaforju še pisalo 0:0.

"Do prve tekme v Bolzanu ne bom spreminjal napadov. Pričakujem, da bo napad tujcev naredil razliko. Če se ne bodo izkazali, bo treba nekaj spremeniti. Tuji hokejisti prihajajo v priložnosti, zato me ne skrbi preveč. Vallerand je imel kar nekaj priložnosti, Garreffa je kreator, Dodero pa je velik delavec in dober v obrambi. Veliko pričakujem tudi od glavnih slovenskih igralcev, predvsem Nik Simšič in Žiga Pance sta nosilca igre," je dodal Šivic.

Pance: Težke tekme so velika prednost pred začetkom Lige IceHL
"Štiri tekme v Ligi prvakov so lahko zelo velika prednost pred začetkom Lige IceHL. To so bile fizično zelo naporne tekme, raven igre je bila zares visoka. Seveda bo treba prikazati igre na tej ravni, če želimo zmagovati v Ligi IceHL," je razmišljal kapetan Žiga Pance.

Olimpija izgubila v Tivoliju proti Wolfsburgu

Olimpija nima več možnosti za napredovanje v Ligi prvakov, 5. in 12. oktobra sledita še dve tekmi proti Zugu. Švicarji vodijo na lestvici skupine B z 11 točkami.

"Obe oktobrski tekmi proti Zugu bomo odigrali na polno. Tekmi proti močnemu tekmecu bosta dobrodošli, čeprav nimamo več možnosti za napredovanje. To je naša služba in prav tako moramo oddelati četrtfinalno tekmo Pokala Slovenije proti Mariboru. Naš cilj je zmaga v pokalnem tekmovanju."

"Septembra bomo igrali v treh različnih tekmovanjih. Seveda je sezono lepo začeti s serijo zmag in z lovoriko. Po drugi strani je dobro imeti v nogah težke tekme. Zdaj točno vemo, kje smo in kaj nam še manjka do najboljših ekip. Naša prava sezona se začenja z uvodno tekmo Lige IceHL v Bolzano. Vsi smo profesionalci in štirje porazi v Ligi prvakov nas ne bodo pokopali. Celotna ekipa je iztisnila maksimum v Ligi prvakov in mislim, da lahko samozavestno začnemo Ligo IceHL."

SŽ Olimpija po štirih tekmah še brez točke v Ligi prvakov

Baumann ponosen, da je Olimpija stoto moštvo v Ligi prvakov
Četrtkovo tekmo proti Turkuju je obiskal tudi izvršni direktor Lige prvakov Martin Baumann. "Čudovito je, da imamo novo moštvo v Ligi prvakov. To je že stoto moštvo, kar je lep dosežek. Veselim se njihovih nastopov. Potovanja so precej zahtevna. Od severa do juga Evrope so velike razdalje. A do zdaj je moštvom to dobro uspevalo. To je tudi čar Lige prvakov, da med seboj tekmujejo različni narodi in kulture. Vložek v Ligi prvakov je velik. Število ekip smo zmanjšali z 32 na 24. Liga bo tako bolj ekskluzivna, tekmovanje bo zahtevnejše," je poudaril Baumann.

SŽ Olimpija stoti klub v hokejski Ligi prvakov

Predsednik Miha Butara mu je pokazal dvorano Tivoli in mu razložil delovanje kluba, ki je pravi palček v Ligi prvakov. Baumann je vprašal, ali so prodane vse vstopnice za tekme Lige prvakov. Butara mu je pojasnil, da je zadovoljen z obiskom (na četrtkovi tekmi proti Turkuju se je zbralo 2430 gledalcev), saj je športni spored zelo zgoščen na začetku septembra. Predvsem odbojka in košarka sta v ospredju.

Športni navdušenci v Ljubljani so zahtevni, nogometaši Olimpije so dobili prvih osem tekem v Prvi ligi, na tekmi proti Domžalam pa je bilo le 900 gledalcev v Stožicah. Liga IceHL bo na sporedu ob primernejših terminih in vodstvo kluba upa, da bo že 25. septembra lep obisk na prvi domači tekmi proti KAC-u iz Celovca.