Anže Kopitar bo tokrat Stanleyjev pokal
Anže Kopitar bo tokrat Stanleyjev pokal "dobil v svojo last" ravno 13. julija, ko nas čakajo že volitve, zvečer pa finale SP-ja. Foto: Reuters
Kopitar s Stanleyjevim pokalom na Hrušici
Stanleyjev pokal je Hrušico prvič obiskal 6. julija 2012, zdaj pa se za volilno nedeljo, 13. julija, napoveduje nova hokejska zabava. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na letališču Jožeta Pučnika je okoli 300 vnetih navijačev nekaj pred 18. uro pozdravilo najboljšega slovenskega hokejista, ki je pred dvema tednoma še drugič v treh letih osvojil naslov prvaka Lige NHL.

"Vsi se verjetno sprašujete, kje je Stanley. Naj povem, da prispe v Slovenijo 13. julija," je Kopitar takoj postregel z najpomembnejšim odgovorom ob vrnitvi v domovino.

Po naslovu čas za številne zabave
"Časa za proslavljanje ob osvojitvi drugega Stanleyjevega pokala v treh sezonah ni bilo veliko, dve večji zabavi, od teh ena na plaži. Seveda je zelo dober občutek, ker veš, kako uspešno si zaključil sezono, tako da se kljub naporu z veseljem udeležiš teh dogodkov," je prvi center Kraljev opisal prijetne obveznosti po novem velikem uspehu v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Kopitar je ob tem tudi namignil, da je bilo proslavljanja dovolj, a da ni vse za v javnost.

Težko opisati neizmerno veselje
"Končnica pred dvema letoma je bila popolnoma drugačna kot letošnja. Kot sem govoril s strokovnjaki tudi iz drugih klubov, bo tako serijo, kot smo jo imeli pred dvema letoma, težko ponoviti. Letos tri sedme tekme, pa potem tri tekme dobiti v podaljšku v finalu, je bilo zelo naporno in utrujajoče. Neizmerno veselje na koncu je zelo težko opisati. Kar pa pride po zmagi, pa nekako pričakuješ, kaj se bo dogajalo, ker veš, kakšen bo urnik ... s tega vidika je morda malo lažje, vsekakor pa ostajajo super občutki," je neverjetni šampionski pohod Los Angelesa opisal najučinkovitejši strelec celotne končnice.

Enkrat bodo prišle tudi posamične nagrade
"Razočaranja prav nič. Sam sem bil zelo vesel, da sem bil nominiran za nagrado selke. Bil sem zelo počaščen, da se lahko postaviš ob bok takim igralcem, kot sta Jonathan Toews in Patrick Bergeron. Že biti v tem 'miksu' je zame čast. Upam pa, da enkrat pride tudi ta dan, ko se bom tega naziva lahko razveselil jaz. A dobil sem to, kar si vsak igralec želi, tako da razočaranja ni nobenega,"
je 26-letni Hrušičan pokomentiral dejstvo, da je bil blizu prvim velikim posamičnim priznanjem: Conn Smythe za najkoristnejšega hokejista končnice in lovoriki selke za najboljšega napadalca v obrambnih nalogah, za kar pa upošteva samo redni del sezone Lige NHL.

V petek že na golfigrišču
Še pred začetkom krajše novinarske konference pa sta se junaku sezone 2013/14 v dresu Slovenije in Los Angelesa zahvalila tudi predstavnika Hokejske zveze Slovenije, direktor Dejan Kontrec in pomočnik selektorja Nik Zupančič. Prvi je Kopitarju predal velikansko steklenico šampanjca, Zupančič pa, ker je Kopitar po olimpijskih igrah v Sočiju, kjer je s Slovenijo s sedmim mestom že začrtal nadaljevanje izjemne sezone, diplomo s potrdilom o sodelovanju na OI ter posnetke vseh tekem Slovenije.

Po dolgem poletu domov čaka Kopitarja nekaj počitka, že v petek popoldne pa na Bledu gosti zdaj že tradicionalni 4. dobrodelni golfturnir, nato pa se bo treba pripraviti na nedeljo, 13. julija, ko pride Kopitarjev dan s Stanleyjevim pokalom.

Kopi se že veseli slavja z navijači
Veliki šampion Kopitar priletel na slovenska tla
Kopi se že veseli slavja z navijači
Veliki šampion Kopitar priletel na slovenska tla