Slovenija je nazadnje gostila SP leta 2001, ko so se risi po znameniti zmagi nad Estonijo (16:0) prvič uvrstili v elitno divizijo. Foto: Reuters
Slovenija je nazadnje gostila SP leta 2001, ko so se risi po znameniti zmagi nad Estonijo (16:0) prvič uvrstili v elitno divizijo. Foto: Reuters
Marcel Rodman
Marcel Rodman se ne izobgiba vlogi favorita, a opozarja na previdnost. Najbolj neugodni naj bi bili Madžari. Foto: EPA
Risi z možgani na paši

Dvorana Tivoli, ki lahko sprejme 4.300 gledalcev, bo tako najbrž polna že v nedeljo, ko se bo Slovenija ob 20. uri pomerila z Romunijo, na papirju poleg Litve najslabšim nasprotnikom.

Pozor predvsem na Madžare in Britance
Cilj Slovencev je le eden, prvo mesto in vrnitev v elitno skupino."Nobed nasprotnik ni avtsajder, kot se morda zdi na prvi pogled," opozarja Marcel Rodman. Najtežja nasprotnika bosta Madžarska in Velika Britanija, s katerima se bodo Slovenci pomerili v ponedeljek oziroma sredo. Vse tekme slovenske reprezentance bodo ob 20. uri.

Televizijski prenos s 13 kamerami
Dogodek bo prvič televizijsko pokrila ekipa s Švedske, ki sodeluje z Mednarodno hokejsko zvezo, in bo imela v dvorani kar 13 kamer. Prireditelji načrtujejo tudi nekaj akcij za gledalce, med drugim plesalke med prekinitvami, papirnate čelade v barvah naše reprezentance ... V kotu dvorane bo velik zaslon.

Trojni pomen za Hokejsko zvezo Slovenije
Proračun prvenstva znaša približno 1,5 milijona evrov. Večji del nameravajo pokriti s prodajo vstopnic in sredstvi IIHF-a, svoj delež pa bodo dodali še slovenski pokrovitelji. "Za HZS ima prireditev kar trojni pomen: domači teren bo sedmi igralec in pričakujemo uvrstitev v skupino A, drugi je popularizacija hokeja v celotni Sloveniji in tretji je finančni učinek, saj ima prvenstvo vlogo financerja HZS-ja," je pojasnil direktor slovenske hokejske organizacije Robert Okorn.

Risi z možgani na paši