Ted Sator je že osredotočen na tekmo z Madžari. Foto: RTV SLO
Ted Sator je že osredotočen na tekmo z Madžari. Foto: RTV SLO
Andrej Hočevar
Andrej Hočevar je prvi izbor selektorja Satorja. Foto: RTV SLO/T. G.
David Rodman
David Rodman je zabil sedmi gol proti Romunom. Foto: RTV SLO

Selektor Ted Sator se veseli uspešnosti prvega napada Anže Kopitar-Tomaž Razingar-Ivo Jan, ki je zabil pet golov. Igra z igralcem več bo ključnega pomena na tekmi z Madžarsko, ki je s 6:1 odpravila Litvo. Risi so se pritoževali nad slabim ledom in veliko vročino v dvorani Tivoli.

Sator zadovoljen z videnim
"Treba je bilo nekaj časa, da je igra stekla. Potem smo se sprostili in vem, da lahko s takšno igro veliko dosežemo. Videli smo, kaj moramo za tekmo z Madžari še izboljšati. Moram biti zadovoljen tudi z igro z igralcem več, v tem elementu je bil tekmec odličen, še posebej njihov vratar. Madžarska bo težak nasprotnik, danes so igrali dobro in moramo biti zelo zbrani," je povedal Sator, ki bo tudi na ponedeljkovi tekmi v vratih računal na Andreja Hočevarja. Po prvi tekmi ne misli menjati postave.

Hočevar je hitro pozabil na nervozo
"Malo je bilo nervoze, ker sem bil prvič v vlogi prvega vratarja. Za vratarja so takšne tekme težke, saj nimaš veliko dela, potem pa te lahko presenetijo. Upam, da bomo takšno igro prenesli tudi na jutri, kajti če Madžarov ne premagamo, bo ta zmaga brez vrednosti,"
je dejal Hočevar, ki ni imel veliko dela, a se je vseeno izkazal z nekaj odličnimi posredovanji.

Rodmana so presenetili Britanci

"V dvorani je bilo vroče in plošček je skakal po svoje. Romuni so se postavili v obrambo, toda smo boljši od njih in to smo na koncu tudi pokazali," je bil zadovoljen David Rodman, ki je dosegel sedmi zadetek za Slovenijo in dodal: "Prvi dan so me malce presenetili Britanci, ki so ugnali Japonce. Z Madžari smo odigrali že ogromno tekem, velikih skrivnosti ni. Mi bomo dali vse od sebe."

Polončič dobro pozna Madžare
"Zmaga je bila gladka, igra pa ne tako. Led je bil slab in v dvorani je bilo vroče, tako da smo imeli v prvi tretjini veliko težav s ploščkom. Bilo je kar 22 stopinj, zelo smo se potili, treba je bilo popiti veliko vode. Na koncu smo bili strelsko zelo razpoloženi. Imamo dober občutek pred tekmo z Madžari. Dobro jih poznamo, odločala bo zbranost, saj prežijo na napake in protinapade," opozarja Gregor Polončič.

C. R.