Pomembna člena druge zmage: vratar Andrej Hočevar in Mitja Sotlar. Foto: Reuters
Pomembna člena druge zmage: vratar Andrej Hočevar in Mitja Sotlar. Foto: Reuters
Mitja Sotlar in Gregor Polončič
Mitja Sotlar (levo) je bil strelec zadnjega gola za Slovenijo. Foto: Reuters

Ted Sator, selektor Slovenije: Poznala se nam je odsotnost Iva Jana. Takega igralca se ne da nadomestiti. Anže Kopitar ni bil najbolj razpoložen. Pregorel je v želji, poznale so se mu vse tekme v Ligi NHL in velika utrujenost. Imeli smo sijajnega vratarja. Turnir še ni končan, v sredo in četrtek nas čakata še težki tekmi. Preveč smo si želeli četrtega gola. Odločila je obramba, ko smo preprečili njihov zadetek za 3:2. Madžarski selektor je izjemno dobro pripravil fante na tekmo.

Tomaž Razingar, napadalec Slovenije: Imeli smo pet do deset minut slabe igre, Madžari pa imajo dobre posameznike in so zelo nevarni. Kljub poškodbi Jana so se njegove zamenjave dobro vklopile v ekipo in vsi so svoje delo opravili odlično.

Andrej Hočevar, vratar Slovenije: Ne bi rekel, da so moje obrambe pomenile poteze tekme. Za zmago je potrebno celo moštvo. Zame je bila velika želja in motiv, da sem lahko kot prvi vratar nastopil na takšni tekmi.

Pat Cortina, selektor Madžarske: Ko sem slišal, da je Ted Sator prevzel Slovence, sem vedel, da jih bo zelo težko premagati. Če vsi igralce ne igrajo na najvišji ravni, je nemogoče premagati tako kakovostno ekipo. Razočaran sem, ker so nekateri ključni igralci odpovedali. Če bi znižali na 3:2, bi bilo vse drugače. Če ne bodo prvenstva dobili Slovenci, bomo izkoristili priložnosti, druge ekipe pa nimajo možnosti za napredovanje.

Levente Szuper, vratar Madžarske: Ne bi rekel, da je bila to glavna in odločilna tekma. Slovenci so pritisnili že na začetku. Bili so veliko hitrejši in nismo jim mogli slediti. Zelo se je poznala podpora gledalcev. Kar leteli so po ledu.