Anže Kopitar je ob 15.30 prvič po 23. avgustu 2006 stopil na slovenska tla. Foto: RTV SLO/T. G.
Anže Kopitar je ob 15.30 prvič po 23. avgustu 2006 stopil na slovenska tla. Foto: RTV SLO/T. G.
Gašper in Anže Kopitar
Najbolj vesel v čakalnici letališča Brnika je bil zagotovo Gašper, Anžetov mlajši brat. Foto: RTV SLO/T. G.
Iskrivi pogled Anžeta
Anže Kopitar bo magnet za gledalce in gledalke na prihajajočem turnirju v Ljubljani. Foto: RTV SLO/T. G.
Novinarska konferenca
Anže Kopitar je na novinarski konferenci navdušil z jasnim, ptrpežljivim in odločnim nastopom. Foto: RTV SLO/T. G.
Kopitar prispel v domovino

Najboljši slovenski hokejist je prišel s polurno zamudo, pričakalo pa ga je ogromno fotografov in novinarjev, prišli so seveda tudi sorodniki in prijatelji. "Sezona je minila zelo hitro, še danes se spomnim, kako je bilo na prvi tekmi," je povedal 19-letni napadalec Los Angles Kingsov.

NHL-ovec svari pred podcenjevanjem
"Ne smemo misliti, da bo šlo z mojim prihodom vse z levo roko. Pazljivi moramo biti na vsakega nasprotnika. Pričakovanja so znana. Vsi napovedujejo skupino A. Vsi se tudi zavedamo, da imamo ne bom rekel lahko, ampak ne tako težke skupine kot na primer Kazahstanci," je pred evforijo svaril Hrušičan.

Prvi napad risov je določen
"V napadu bo zaigral z Razingarjem in Janom. Vesel sem, da imamo jutri in v soboto dva dneva za določena uigravanja, predvsem z igro z igralcem več," je pred SP-jem divizije I dodal oče Matjaž Kopitar, ki je tudi pomočnik selektorja Satorja.

Pogrešal vse kar je v Sloveniji
"Občutek ob vrnitvi je bil zelo lep, še posebej, ko smo leteli čez Slovenijo in sem videl Karavanke inHrušico. Zelo zelo vesel sem, da sem spet doma. V L. A.-ju sem najbolj pogrešal vse, kar je v Sloveniji: družino, prijatelje, punco," se je po skoraj devetih mesecih v tujini razgovoril Anže.

Kot bi včeraj odigral prvo tekmo
"Od nabora se je odvijalo zelo hitro. Hitra je bila že sezona na Švedskem, za letošnjo pa lahko rečem, da je šla mimo kot šus. Kot da bi bilo včeraj se še spomnim, kako sem prišel v kamp in kako sem se začel pripravljati, da bi prišel v ekipo, spomnim pa se tudi svoje prve tekme," je dejal Kopitar in pojasnil, da zdaj nima več težav s hrbtom, zaradi katerih je moral izpustiti deset tekem.

Drugo leto še višje
"Po svetovnem prvenstvu si bom vzel nekaj počitka, prvič moram spočiti telo, potem pa še prezračiti glavo," je na vprašanja sedme sile neumorno odgovarjal prvi zvezdnik risov. "Pred sezono odkrito rečeno nisem pričakoval toliko točk (skupno 61 točk; 20 golov in 41 podaj). "Kralji imamo mlado moštvo in si želimo drugo leto dosti višje. Od vseh zvezdnikov se mi je najbolj vtisnil v spomin Joe Thornton, s katerim me nekateri strokovnjaki tudi primerjajo, kar mi nedvomno laska," je vtise iz elitne hokejske lige strnil najstnik.

Obljube še ni izpolnil
"Žal Luki Žagarju nisem prinesel dresa, ki sem mu ga obljubil na lanskem SP-ju, ko mi je prepustil dres s številko 13. Mojih dresov je zmanjkalo, nove serije pa še niso natisnili. Luka bo dres dobil, pa če ga moram naročiti iz Slovenije," je Anže odgovoril na vprašanje MMC-ja, če je izpolnil dano besedo soigralcu iz reprezentance.

Dan za domače
"No, tudi srfati nisem šel, čeprav živim čisto ob obali. Ravno, ko se je celotno moštvo odpravilo na plažo, sem imel sestanek z vodstvom kluba," se je še na neizpolnjene želje spomnil Hrušičan, ki sta mu babica in mama za večerjo pripravili štruklje, medtem ko se v petek za kosilo nadeja pečenic, potem pa se bo pridružil reprezentanci.

Toni Gruden

Kopitar prispel v domovino