Tomaž Vnuk ne bo več oblekel reprezentančnega dresa s številko 24, v katerem je dosegel nešteto golov. Foto: EPA
Tomaž Vnuk ne bo več oblekel reprezentančnega dresa s številko 24, v katerem je dosegel nešteto golov. Foto: EPA
Dejan Kontrec
Poleg Vnuka na prvenstvu divizije I ne bomo videli še enega odličnega napadalca Dejana Kontreca. Foto: EPA

tekmi proti Avstriji še kapetan risov, se je odločil, da ne bo več igral za slovensko hokejsko reprezentanco.

Selektor Ted Sator je bil presenečen: "Tomaž je velik gospod in rekel sem mu, da če si bo kadar koli želel nazaj, so vrata vedno odprta. Je najboljši igralec Slovenije in ga izredno cenim." Vnuk je eden najzaslužnejših, da je Slovenija okusila slast igranja v elitni diviziji, zdaj pa ekipi ne bo na voljo na svetovnem prvenstvu divizije I, ki se bo začelo naslednjo nedeljo.

V nedeljo spet na delo
Kdo ve, morda se bo pa Tomaž Vnuk zdaj lahko posvetil gasilskemu delu. To je bila namreč njegova želja, ko je obiskal MMC-jevo spletno klepetalnico. Poslovil se je tudi branilec Žiga Svete. Reprezentanca, ki se bo spet zbrala v nedeljo, se bo v naslednjih dneh morala odreči še trem igralcem. Na prvenstvu namreč lahko nastopi 20 igralcev in trije vratarji.

Belorusija zadnji preizkus
Slovenija je v petek na prijateljski tekmi v Tivoliju proti Avstriji izgubila s 4:2, igra pa je bila daleč od šampionske. Opravičilo je lahko to, da je bilo moštvo oslabljeno. Upajmo, da bomo boljšo predstavo dočakali v soboto, ko bo obračun z Belorusi, kar bo generalka pred začetkom prvenstva.

Zakaj nekaterih odličnih hokejistov ni zraven?
Sator je tudi spregovoril glede treh igralcev, o katerih ga mediji ves čas sprašujejo, češ zakaj jih ni zraven. "Aleš Kranjc, Robert Kristan in Dejan Kontrec sami niso želeli sodelovati na tem svetovnem prvenstvu. So odlični igralci, lahko bi rekel, da mi je žal, da so se tako odločili, a sam se moram posvetiti fantom, ki želijo igrati za Slovenijo."

C. R.