Južna Koreja se je na vseh treh tekmah dobro upirala favoriziranim nasprotnikom in tudi proti Sloveniji ne bi smelo biti dosti drugače. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Južna Koreja se je na vseh treh tekmah dobro upirala favoriziranim nasprotnikom in tudi proti Sloveniji ne bi smelo biti dosti drugače. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Andrej Hočevar
Andrej Hočevar kljub napornemu ritmu tekem ostaja v slovenskih vratih tudi za tekmi z Južno Korejo. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tomaž Razingar in John Harrington
John Harrington na odločilnih tekmah več pričakuje predvsem od starejših igralcev, ki so bili proti Veliki Britaniji kar neopazni. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Kim Hee Woo
Korejski selektor Kim Hi Vu je na prvi tekmi vratarja Euma zamenjal s Parkom, ki pa je proti Poljski ubranile le 16 strelov od 21. Foto: Iztok Novak

Zadetek Žige Jegliča v podaljšku je prinesel slovenski hokejski reprezentanci dragoceno drugo točko, s čimer je odločitev o napredovanju v elitno skupino svetovnega hokeja ostala v rokah Slovencev, ki pa morajo za to najprej premagati Azijce in nato v petek še trenutno vodilno Madžarsko.

Mladci iz 3. napredovali v 1. napad
Na tekmi z Otočani je rise reševal t. i. tretji napad, ki pa je dejansko igral minute prvega napada. Trojka Žiga Jeglič-Rok Tičar-Jan Urbas si je to napredovanje več kot zaslužila, saj so skupaj zbrali 8 golov in 13 podaj. Bolj skrb vzbujajoče je, da v torek ni bilo točkovnega prispevka s strani napadalnih trojk Jan Muršak-Marcel Rodman-David Rodman in Tomaž Razingar-Andrej Hebar-Mitja Šivic.

"Vsak je lahko dobro odigral proti Hrvatom"
"Več ljudi mora dati svoj prispevek, ne samo nekateri. Vem, da imamo zadosti globine. Malo me je zmotilo, da starejši izkušenejši igralci niso odigrali bolj prisebno, ko so imeli plošček v posesti. Niso imeli mirnosti in odločnosti nekaterih mlajših," je pograjal izkušenejše reprezentante selektor John Harrington, ki je nato še izpostavil: "Vsak je lahko dobro odigral proti Hrvatom, to pa pričakujem tudi takrat, ko se pojavi večji pritisk in je vložek večji."

Kljub težavam na tekmah s Poljsko in Veliko Britanijo, ameriški strokovnjak ne razmišlja o mešanju napadalnih trojk, se pa obeta napadu Aleš Mušič-Boštjan Goličič-Žiga Pance več igralnega časa. Kdo je novi prvi napad, pa je zdaj tudi jasno.

Pred korejska vrata po odbitke
Južna Koreja? "So nevarno moštvo, saj bodo proti nam igrali brez pritiska. Oni si želijo obstanka, ki ga bodo iskali proti Hrvatom. Gledali so našo tekmo in videli, kako je Velika Britanijo ostala v igri. Obeta se dobra tekma, so odločni tekmeci, izredno hitro drsajo, dobro si podajajo, še največ težav imajo z doseganjem golov," je Harrington opisal četrtega tekmeca na prvenstvu v Ljubljani.

Kaj je treba popraviti? "Moramo bolje zaključevati. Imeli smo veliko res dobrih priložnosti za zadetek. Dober vratar res lahko naredi razliko, vendar se moramo bolje postaviti pred nasprotnimi vrati in poiskati odbite ploščke. Seveda moramo biti tudi bolj disciplinirani," je "Bah" izrazil pričakovanja, kjer se morajo njegovi varovanci najbolj izboljšati.

Majhni, hitri, a neučinkoviti
"Madžari so imeli z njimi kar nekaj težav, zato jih zagotovo ne moremo podcenjevati," razmišlja torkov junak Jeglič. Korejci so resda še brez točke, a so odigrali tri izredno tesne in napete tekme. Z Madžarsko so izgubili z 2:4, z Veliko Britanijo z 1:2, Poljska pa jih je ugnala z 2:5, čeprav so jih Azijci nadstreljali s 37:21. Prvi korejski orožji sta Kim Ki Sung (2 gola in 3 podaje) in Song Dong Hwan (2 gola in podaja). Majhni po postavi in drobceni po kilaži, stavijo predvsem na hitrost in predanost moštvu, kar se kaže z izjemno borbenostjo in nepopustljivostjo.

Pred šestimi leti gladka zmaga risov
Slovenija se je z Južno Korejo na svetovnih prvenstvih doslej pomerila le enkrat, in to leta 2004, ko so risi pod vodstvom Karija Savolainena v Gdansku na prvi stopnički za vrnitev v elitno divizijo ugnali Korejce z 10:2.

SVETOVNO PRVENSTVO DIVIZIJE I

SKUPINA B

4. krog:
Danes ob 13.30
POLJSKA - HRVAŠKA

Ob 16.30:

VELIKA BRITANIJA - MADŽARSKA

Ob 20.00 (TVS 2):

SLOVENIJA - JUŽNA KOREJA

Lestvica:                         
MADŽARSKA 3 3 0 0 0 18:2 9
SLOVENIJA 3 2 1 0 0 17:6 8
VELIKA BRITANIJA 3 2 0 1 0 9:6 7
POLJSKA 3 1 0 0 2 7:11 3
JUŽNA KOREJA 3 0 0 0 3 5:11 0
HRVAŠKA 3 0 0 0 3 2:22 0