Žiga Jeglič je v zadnji minuti z močnim strelom pod prečko odločil srečanje. Foto: BoBo
Žiga Jeglič je v zadnji minuti z močnim strelom pod prečko odločil srečanje. Foto: BoBo
Blaž Gregorc
Blaž Gregorc je dosegel prvi zadetek na tekmi ob prednosti igralca več. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Za Slovenijo sta zadela Blaž Gregorc v 38. in Žiga Jeglič po lepi podaji Roberta Saboliča v zadnji minuti. Za Poljake je gol dosegel Mateus Rompkowski (43.).

Oba selektorja sta nekoliko premešala svoji ekipi, poljski selektor Wiktor Pysz je na tribuni pustil celo udarni napad Laszkiewicz-Slabon-Sarnik.

Rodman in Razingar v okvir vrat
V prvi tretjini so prevladovali gostitelji in kar malce presenetili rise, ki so po zaspanem začetku potrebovali precej časa in truda za vzpostavitev ravnotežja. Slovenija je bila najbliže zadetku, ko sta Marcel Rodman in Tomaž Razingar zadela vratnico, pri domačih pa je dve minuti pred koncem prečko zadel Krzystof Zapala.

Gregorc natančen z modre črte
Razmerje moči se je po prvem odmoru povsem obrnilo na glavo, spet pa je blestel napad Tičar-Jeglič-Sabolič z vrsto nevarnih kombinacij. Dve izključitvi na domači strani sta slovensko prevlado še povečali, število priložnosti pa je raslo iz minute v minuto. V 38. minuti je ob številčni prednosti Blaž Gregorc meril natančno z modre črte in zadel pod prečko.

Veliko nervoze v zadnji tretjini
Slovenci so prednost zadržali le do tretje minute zadnje tretjine, ko je malo pred modro črto na daljšo vratnico sprožil Rompkowski in presenetil Andreja Hočevarja. Gostitelji so na krilih zadetka zaigrali še ostreje, kar je privedlo do dveh obojestranskih izključitev. Znova se je zaiskrilo na ledu ob koncu 57. minute, nekaj udarcev sta si izmenjala Aleš Kranjc in Maciej Urbanowicz in si prislužila po dve minuti kazni. V zadnji minuti je po podaji Saboliča z natančnim strelom zadel Jeglič.

Kopitar ni bil zadovoljen
"Zelo podobna tekma kot včeraj. Imeli smo prevlado, nadzor, res pa je bila prva tretjina malce bolj ležerna, kar se rado zgodi, ko si na takih gostovanjih že malce z mislimi na poti domov. Današnja druga tretjina je bila najboljša z obeh tekem, v zadnji tretjini smo spet malce zaspali, dobili gol, ampak kar me najbolj skrbi, je realizacija. Imeli smo ogromno priložnosti v drugi tretjini, ki jih niso izkoristili, in to bo treba popraviti," je po povedal selektor Matjaž Kopitar.

V okviru priprav na aprilsko svetovno prvenstvo v Ljubljani, na katerem se bo Slovenija spet poskusila prebiti v elitno skupino svetovnega hokeja, bodo risi v petek in soboto igrali prijateljski tekmi s Hrvaško.

Nedeljska tekma:
POLJSKA - SLOVENIJA
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
600; Rompkowski 43.; Gregorc 38., Jeglič 60.
Sobotna tekma:
POLJSKA - SLOVENIJA
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Rzeszutko 55.; Jeglič 1. (20. sekunda), Tičar 35.