Slovenski hokejisti in maskota ljubljanskega prvenstva Buli so pomagali čistiti Slovenijo v Črnučah, na koncu Brnčičeve v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski hokejisti in maskota ljubljanskega prvenstva Buli so pomagali čistiti Slovenijo v Črnučah, na koncu Brnčičeve v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Robert Kristan
Reprezentančne treninge je začel tudi prvi reprezentančni vratar Robert Kristan, ki bo eden glavnih adutov v boju za vrnitev v elitno divizijo svetovnega hokeja. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Anže Kopitar
Bo Kopitar sredi aprila res zaigral za Slovenijo? Po porazu Los Angelesa v Vancouvru (1:0) obstaja 37,8-odstotna možnost za to. Foto: Reuters

Na Bledu zdaj trenira 16 igralcev in trije vratarji, to pa bo tudi postava, s katero bodo "risi" konec tedna odpotovali na Poljsko, kjer Slovenijo v mestu Jastrzebie-Zdroj čakata prvi dve pripravljalni tekmi. Poljaki bodo prav tako gostitelji SP-ja Divizije I, le da skupino B za spremembo od prejšnjih let predstavlja manj kakovostno skupino svetovnega hokeja.

Dvakrat s Hrvaško
Po vrnitvi iz Poljske se bodo Slovenci preselili v Ljubljano in Halo Tivoli, kjer se bodo nato pripravljali vse do začetka letošnjega prvenstva, kjer bodo "risi" favoriti za zmago in vrnitev med elito. Vmes se bodo še dvakrat pomerili s Hrvaško, ki jo čaka SP divizije II na Islandiji. Prva tekma bo 6. aprila v Zagrebu, druga pa dan kasneje v Tivoliju.

Močno okrepljena obramba
V ponedeljek so sicer na ledu blejske ledene dvorane prvi trening z reprezentanco opravili trije branilci in trije vratarji. Andrej Tavželj, Sabahudin Kovačević (oba Poprad/SVK) in Aleš Kranjc (Češke Budejovice) bodo med nosilci obrambe, ki bo branila dostop do vrat Roberta Kristana (Medveščak) in Andreja Hočevarja (Angers/FRA). Napovedan je še prihod tretjega vratarja Gašperja Krošlja (AaB/DAN).

"Staroselci" so vratar Luka Gračnar (Salzburg), branilci Žiga Pavlin (Troja-Ljungby/ŠVE II), Blaž Gregorc (Sodertalje/ŠVE II), Maks Selan (Briancon/FRA), Mitja Robar (Krefeld/NEM) in napadalci Andrej Hebar (Troja-Ljungby/ŠVE II), Rok Tičar (Krefeld/NEM), Žiga Jeglič, Robert Sabolič (oba Sodertalje/ŠVE II), Marcel Rodman (Dunaj) ter mladinska reprezentanta Peter Bizalj (SaiPa/FIN) in Gregor Koblar (Salzburg II).

"Raza" zraven že od začetka
Najdlje od vseh pa na Bledu vadi kapetan reprezetance Tomaž Razingar, ki je pred štirimi tedni začel trenirati v družbi selektorja Matjaža Kopitarja in pomočnika Nika Zupančiča ter Gabra Glaviča, ki se je medtem le znebil vratarske oprave in opravlja le še nalogo trenerja vratarjev.

"Kopi" bo igral za Slovenijo, vsaj v srcu
Še naprej treninge s tribune opazuje David Rodman (Oskarshamn/ŠVE II), ki ga še vedno mučijo simptomi pretresa možganov. Edo Terglav (Briancon) je zaradi enake poškodbe še vedno doma v Franciji. Že pred meseci je križ čez prvenstvo moral narediti Jan Urbas (Vaxjo Lakers/ŠVE), v noči na torek pa je uvrstitev v končnico Lige NHL potrdil Detroit Jana Muršaka. Za končnico se medtem z Los Angelesom še naprej bojuje Anže Kopitar, ki je v primeru neuvrstitve v končnico obljubil, da bo zaigral za svojega očeta/selektorja in Slovenijo. Njegovo vabilo na SP v Stožicah si oglejte v spodnjem videu.

V prodaji še 200 paketov za tekme Slovenije
Od 12. ure bodo v sredo spet v prodaji nacionalni paketi za vseh pet slovenskih tekem na svetovnem prvenstvu v hokeju na ledu divizije I, skupine A, ki bo od 15. do 21. aprila v ljubljanskih Stožicah.
Cene vstopnic za vse tekme slovenske reprezentance se gibljejo med 24 in 80 evri, za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa od 15 do 48 evrov. Vstopnice za celoten turnir so na voljo od 36 do 120 evrov, za mlajše od 15 in starejše od 65 let pa od 22 do 72 evrov.

Anže Kopitar: Naj vse poti vodijo v Stožice


Spored treningov na Bledu:
Sreda: 10.30-11.15/11.30-12.15
Četrtek: 10.30-11.15/11.30-12.15

Spored treningov in tekem na Poljskem:
Petek: 19.30-20.30
Sobota: 9.30-10.00
19.30 Poljska-Slovenija
Nedelja: 11.00-11.30
17.30 Poljska-Slovenija