Matjaža Kopitarja in njegove igralce čaka v ponedeljek še tekma s Kanado. Foto: Reuters
Matjaža Kopitarja in njegove igralce čaka v ponedeljek še tekma s Kanado. Foto: Reuters
Švedi z 2:0 boljši od Slovencev

"Točk ni, a mislim, da smo lahko zelo ponosni. Jaz sem, ker so se fantje po težki tekmi s Čehi pripravili, nastopili, se borili ... Škoda, ker nimamo malo sreče, da bi zadeli. Bolj ko je šla tekma h koncu, boljši smo bili in v zadnji tretjini smo mi dominirali. Kdor tekme ni gledal, ne more verjeti. Jaz veliko posvetim psihološki pripravi in ne vem, zakaj bi bili slabe volje po takšni tekmi. Lahko jim samo čestitam. Je pa res, da bolje kot bomo igrali, nas bo obiskovala tudi sreča in bomo tudi zmagovali."

Luka Gračnar, vratar Slovenije: "Takoj sem si rekel, to je priložnost zame, dejal sem si, da bom dal vse od sebe in jo skušal zgrabiti. Težko govorim o svojih nastopih, sploh pozitivne ocene, to raje prepuščam strokovnjakom. Lažje se pokritiziram: pri prvem zadetku bi lahko bolje posredoval, strel ni bil močan, a sem predvideval, da od treh Švedov, ki so bili pred golom, prvi ne bo streljal, a je Landeskog prebral mojo namero. Pri drugem zadetku nisem videl tretjega igralca, ki je prihajal od zadaj. Švedi niso igrali tako, kot bi morali, kot je dejal njihov selektor, a v to smo jih prisilili mi. Normalno, da je bila v njihovih vrstah nervoza, saj so pričakovali lažji boj, mi pa se nismo dali do konca in to je bil ključ do dobre igre."

David Rodman, igralec Slovenije: "Če gledamo nazaj, nam verjetno ta razpored res ni tako zelo odgovarjal, kot smo si mi predstavljali na začetku, ko smo imeli lažje nasprotnike. Očitno se naša igra stopnjuje iz tekme v tekmo, igramo vse bolj solidno, delamo manj napak ... Na žalost tokrat veliko priložnosti nismo imeli, Švedska je še vedno zelo kakovostna, ampak igramo bolje iz tekme v tekmo. Te priložnosti, nismo jih sicer imeli veliko, pa so bile zares nevarne. Švedi so bolj iskali priložnosti po odbitih ploščkih."

Švedi z 2:0 boljši od Slovencev