Foto: EPA
Foto: EPA

Slovaška zveza je na svoji spletni strani ob začetku treningov pred prihajajočim prvenstvom sporočila, da bo pravilo veljalo vsaj do konca te sezone, piše tamkajšnja tiskovna agencija TASR. "V zadnjih tednih smo imeli dolgo debato z igralci iz Lige KHL. Ti bi lahko zaradi svoje kakovosti igrali za reprezentanco na svetovnem prvenstvu, a smo se skupaj odločili, da na njem ne nastopijo," so zapisali.

SP elitne divizje boste v neposrednem prenosu lahko spremljali na TV SLO 2 in MMC-ju.

"Sklenili smo, da zaradi mirnih priprav in stoodstotne osredotočenosti na turnir igralci iz KHL-a izpustijo to reprezentančno akcijo," so še dodali. V Rusiji igra pet slovaških hokejistov, in sicer Michal Čajkovsky, Adam Huska, Christian Jaroš, Michal Krištof in Adam Liška.

Poleg Slovaške in Slovenije so v skupini B, ki bo igrala v Rigi, še Kanada, Češka, Švica, Latvija, Norveška in Kazahstan. V skupini A bodo v finskem Tampereju igrale reprezentance Finske, ZDA, Švedske, Nemčije, Danske, Francije, Avstrije in Madžarske.

SP bo na sporedu med 12. in 28. majem. Prvotno bi ga morala gostiti Rusija, a je Mednarodni olimpijski komite 26. aprila lani odločil, da zaradi vojne v Ukrajini tako Rusija kot Belorusija ne smeta gostiti mednarodnih tekmovanj. Pozneje sta bili v igri za organizacijo prvenstva tudi Slovenija in Madžarska, a je ta pred dokončno oddajo kandidature zaradi vladnega nesoglasja umaknila prijavo.