Prvaki Alpske lige so si dali duška po tekmi. V Tivoliju so zares manjkali gledalci. Dvorana bi bila zelo verjetno polna, saj navijači že komaj čakajo, da pridejo na tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Prvaki Alpske lige so si dali duška po tekmi. V Tivoliju so zares manjkali gledalci. Dvorana bi bila zelo verjetno polna, saj navijači že komaj čakajo, da pridejo na tekme. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanski hokejisti so imeli prvi zaključni plošček za slavje v regionalni ligi. Potem ko sta se obe prvi tekmi razpletli na podoben način, s podaljškom in zmago zeleno-belih s 3:2 v 67. minuti, so imeli zmaji priložnost, da brez finalnega poraza končajo regionalno sezono. In to jim je uspelo, razveselili so se drugega naslova prvakov Alpske lige v zadnjih treh sezonah oziroma so ubranili lovoriko, saj v prejšnji sezoni tekmovanja zaradi pandemije niso izpeljali do konca.

Kapetan Žiga Pance je zadel dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Žiga Pance je zadel dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com

Izjemen strel Valleranda
Prvi nevarnejši napad in priložnost so imeli domači, a prednosti igralca več niso izkoristili. Nato pa je ob izenačenih močeh na ledu na polovici tretjine po napaki Italijanov do ploščka pred njihovim golom prišel Marc-Olivier Vallerand in s strelom pod prečko poskrbel za vodstvo. Nekaj dela je imel tudi Paavo Hölsä v ljubljanskih vratih, a ni bilo posebej nevarno, ob koncu tretjine pa sta pri Olimpiji zapretila še Nik Simšič in Aleksandar Magovac.

Kapetan Pance kronal veliko premoč Olimpije
V nadaljevanju so Ljubljančani stopnjevali pritisk. Večino druge tretjine so bili precej boljši in nevarnejši, pripravili so si tudi precej lepih priložnosti. A ne Nejc Brus ne Aleš Mušič ne Luka Zorko niso premagali vratarja Asiaga Gianluce Vallinija. Zelo blizu je bil nato v 33. minuti Juuso Puuli, plošček po njegovem strelu iz bližine je vratar le odbil, potem pa je po njem silovito udaril Žiga Pance in zadel za 2:0. Do konca tretjine so tekmeci nekajkrat sicer prišli pred vrata Hölsäja, a je bil Finec zanesljiv, Ljubljančani pa so imeli nato še dvakrat igralca več, a je prednost ostala neizkoriščena.

Finale DP-ja na TV Slovenija!

Finale državnega prvenstva boste lahko spremljali na TV Slovenija 2. Termini tekem so: 30. 4., 3. 5., 5. 5., 7. 5. in 10. 5. Vsi prenosi se bodo začeli ob 19.55. Prva tekma bo v Ljubljani, igrajo na tri dobljene tekme.

SŽ Olimpija je prva ekipa v zgodovini Alpske lige, ki je uspela ubraniti naslov. Foto: www.alesfevzer.com
SŽ Olimpija je prva ekipa v zgodovini Alpske lige, ki je uspela ubraniti naslov. Foto: www.alesfevzer.com

A so v zadnji tretjini domači nato popravili tudi ta element igre. Ko so imeli v 45. minuti četrtič na tekmi "power play", so ga tudi izkoristili, ko je neubranljivo streljal Žiga Pešut. Prednost 3:0 pa je bila takšna, da niti slabe izkušnje s prve tekme niso več mogle preprečiti slavja domačih.

Pance zatresel še prazno mrežo
Italijani so še znižali deset minut pred koncem, toda po minuti odmora domače ekipe so zmaji spet našli ritem in niso dovolili presenečenja. Gostje so morali tvegati, že pet minut pred koncem so potegnili Vallinija iz gola, kar pa je kaznoval Pance z drugim zadetkom na tekmi in dokončno odločil finale.

Hokejisti Olimpije prvaki Alpske lige

V petek železarji prihajajo v Tivoli
Kljub osvojenemu naslovu v Alpski ligi pa za zeleno-bele še ni konec sezone. Čaka jih še zadnje dejanje na domači sceni, finale državnega prvenstva s starimi tekmeci Sijem Acronijem Jesenicami. Prva tekma bo v petek v Ljubljani.

ALPSKA LIGA, finale:

Tretja tekma:
SŽ OLIMPIJA – Asiago 3:0
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Vallerand 11., Pance 33., 57., Pešut 45.; Mantenuto 51.


Druga tekma:
ASIAGO – SŽ OLIMPIJA
* 2:3 (1:0, 0:1, 1:1)
McParland 15., Tessari 59.; Čimžar 37., Magovac 60., Ulamec 67.


Prva tekma:
SŽ OLIMPIJA – ASIAGO
* 3:2 (1:0, 0:0, 1:2)
Pešut 1., Mušič 47., Pance 67.; Gellert 51., McParland 60.
* - v podaljšku

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.