Gal Koren in Sašo Rajsar sta zadela za zmago Olimpije, ki jo prihodnji teden čaka zelo naporen urnik. Foto: www.alesfevzer.com
Gal Koren in Sašo Rajsar sta zadela za zmago Olimpije, ki jo prihodnji teden čaka zelo naporen urnik. Foto: www.alesfevzer.com

Brez možnosti za napredovanje so ostali že v soboto, potem ko so za uvod z 1:2 po kazenskih strelih izgubili z Rittnom, nato pa še proti madžarskemu Ferencvarosu z 2:3. Žan Jezovšek, Anže Ropret, Aleš Kranjc, Enes Gorše in Žiga Svete so na zadnji tekmi ostali na tribuni.

Ljubljančani posebnega motiva na zadnji tekmi niso imeli, kar je kazal tudi izid prve tretjine, ki se je končala brez golov. V 43. sekundi druge tretjine je bil natančen Nik Simšič, nato pa so imeli Baski kar minuto in 54 sekund dva igralca več, a jim ni uspelo izenačiti. Luka Zorko in Sašo Rajsar sta jih kaznovala in po 40 minutah je Olimpija vodila s 3:0.

S tem so vprašanje zmagovalca rešili, v zadnjem delu pa tekmecem omogočili, da so z igralcem manj v 48. minuti prek Slovaka Michala Klepača izid znižali. Baski so imeli kmalu zatem še eno veliko priložnost, da se povsem približajo, a v dobri minuti niso izkoristili dveh igralcev več na igrišču. V 54. minuti je kapetan Aleš Mušič povišal na 4:1. Do konca tekme sta nato v polno zadela še Gal Koren in Nejc Brus, oba sta bila natančna v 57. minuti.

Polončič: Tretje mesto je razočaranje
"Imeli smo višje cilje, dobro smo bili pripravljeni, a se nam ni izšlo po načrtu, zato bo treba analizirati ta turnir. Delati moramo naprej. Tretje mesto je razočaranje. Današnje tekme nima smisla komentirati, saj je razlika v kakovosti velika. Najbolj me moti sobotni poraz. Če greš v tekmo, ki je nabita s čustvi, mora po navadi trener miriti igralce. V soboto sploh ni bilo čustev v garderobi. Jasno je bilo, da si nismo zaslužili zmage nad Madžari," je pojasnil Gregor Polončič, ki upa, da bo v soboto Tivoli poln.

Dirkektor Vnuk na enournem setanku
Po koncu tekme je v garderobo prišel direktor Tomaž Vnuk, ki je bil zelo nezadvoljen s predstavami ekipe v Rittnu. Sestanek je trajal kar eno uro.

Ferencvaros dvignil vozovnico za Vojens
Iz skupine D drugega kroga drugoligaškega evropskega klubskega tekmovanja se je Ferencvaros z zmago nad Rittnom s 3:1 uvrstil na turnir tretjega kroga. Ta bo na sporedu med 15. in 17. novembrom, Madžari so se pridružili skupini v Vojensu, kjer so že domači klub, britanski Nottingham in francoski Amiens. Zadnje dejanje celinskega pokala pa bo na začetku januarja prihodnje leto zaključni turnir četverice s po dvema najboljšima ekipa obeh turnirjev tretjega kroga.

V četrtek gostovanje v Brunicu, v soboto 500. večni derbi
Ljubljančane prihodnji teden čaka naporen urnik. V torek gostujejo v Podmežakli pri mladi ekipi Jesenic. V četrtek je v Brunicu na sporedu ponovitev aprilskega finala Alpske lige. V soboto ob 17.30 je v Tivoliju na sporedu 500. večni derbi med Olimpijo in Jesenicami.

Celinski pokal, Ritten:
TXURI URDIN SAN SEBASTIAN - SŽ OLIMPIJA
1:6 (0:0, 0:3, 1:3)
Klepač 28.; Simšič 21., Zorko 31., Rajsar 36., Mušič 53., Koren 57., Brus 57.

RITTEN - FERENCVAROS
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
S. Kostner 6.; Switzer 3., Karmeniemi 15., Nemeth 59.


Odigrano v soboto:
FERENCVAROS - SŽ OLIMPIJA
3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Pavuk 11., Karmeniemi 11., Kulmala 27.; Zorko 9., Simšič 19.

RITTEN - TXURI URDIN SAN SEBASTIAN
10:1 (1:1, 4:0, 5:0)


Odigrano v petek:
SŽ OLIMPIJA - RITTEN
* 1:2 (0:1, 1:0, 0:0)
Rajsar 29.; Obuchowski 1.
* - kazenski streli

FERENCVAROS - TXURI URDIN SAN SEBASTIAN
6:0 (3:0, 2:0, 1:0)

Končni vrstni red: Fernecvaros 9, Ritten 5, SŽ Olimpija 4, San Sebastian 0 točk.