Tomaž Vnuk ob svoji sliki iz leta 1995, ko je pomagal Olimpiji do prvega državnega naslova v samostojni Sloveniji. Kot otrok iz Spodnje Šiške je profesinalno kariero pri zelenih začel leta 1987 in jo pri njih tudi sklenil leta 2009. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tomaž Vnuk ob svoji sliki iz leta 1995, ko je pomagal Olimpiji do prvega državnega naslova v samostojni Sloveniji. Kot otrok iz Spodnje Šiške je profesinalno kariero pri zelenih začel leta 1987 in jo pri njih tudi sklenil leta 2009. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Tomaž Vnuk
V bogati karieri je Tomaž Vnuk odigral 639 tekem in prispeval 857 točk (476 golov in 391 podaj). Foto: Iztok Novak
Tomaž Vnuk
Tomaž Vnuk o 'upokojenskih' načrtih: 'Ne igram hokeja, razen enkrat sem se prekršil. V Tivoli hodim samo na fitnes. Če boste kdaj slišali - ne rušim Olimpije! Moj načrt je prebarvat mojo ladjico in z njo oditi na morje.' Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Projekt, s katerim bo zaznamoval svojo dolgo in izredno uspešno hokejsko pot, je Vnuk predstavil po dramatični tekmi Slovenija - Velika Britanija na SP Divizije I, zato se je druženje v bližnjem lokalu seveda začelo z razpletom in zmagovitim golom Žige Jegliča. "Res je neverjeten, kakšna akcija in zadnja poteza. Pa koliko ima fant? Dobrih 70 kg, saj ga ni nič skupaj, pa je šel od "bande" naravnost do vratarja. Bil je zagotovo daleč najboljši igralec na ledu!"

"Fantje imajo usodo v svojih rokah"
Zbrano številno sedmo silo je otrok Olimpije podražil, zakaj nismo zadovoljni s tekmo, saj na koncu koncev je Slovenija le zmagala. "Zaradi takšnih tekem se pa hodi na hokej. Hitra igra, pozno izenačenje in gol v podaljšku. Upam, da bo to "nakurilo" ljudi in jih pripeljalo v Tivoli, da bo poln in bučen," je Tomaž izpostavil dobre stvari, ki se jih kar preveč zanemarja. "Ni se zmagalo 6:1 ali kaj podobnega, samo to je bilo nerealno. Fantje še vedno vse odločajo sami na tekmi z Madžari. Zame ne bi bilo nikakršno razočaranje, ali se ne bi uvrstili v elito. Vsi seveda upamo, da se vrnemo, a to ne bo nobena katastrofa," je svoje pogled na "obvezno" zmago na domačem prvenstvu razkril dolgoletni kapetan reprezentance.

Vsi povabljeni pridejo v Ljubljano
V sproščenem ozračju so se nato razkrile podrobnosti poslovilne tekme, ki bo v ljubljanski Hali Tivoli v soboto, 28. avgusta (teden dni po poletni ligi na Bledu). Pod Rožnik bo Vnuk zvabil številne soigralce, s katerimi je igral v dresu Olimpije, Celja, Feldkircha, Beljaka, Alfe in Jesenic. Izbranih je tudi že 28 igralcev, ki bodo igrali za njegovo moštvo, na drugi strani pa si Vnuk želi videti aktualno zasedbo Olimpije.

Reddick v vratih, Gimajev v obrambi, Kastelic v napadu
In kdo pride? V Tivoli se bosta med drugim vrnila vratar Stan Reddick in kanadski Slovenec Ed Kastelic. Po več kot 20 letih bo na ljubljanski led stopil tudi eden najboljših tujcev, ki so kdaj koli igrali v Sloveniji - ruski branilec Irek Gimajev, ki je bil s Sovjetsko zvezo štirikratni svetovni prvak, ob tem pa še slavil na Canadu Cupu. Iz izredno uspešnih let pri Feldkirchu, pri katerem je postal Tomaž tudi evropski klubski prvak, prihajata vratar Reinhard Divis in Bengt Ake Gustafsson, ki je pozneje kot selektor v letu 2006 s ŠVedsko osvojil zlato olimpijsko medaljo in naslov svetovnega prvaka. Moštvo 24 bo vodil Finec Kari Savolainen, ki je izredno uspešno vodil slovensko reprezentanco.

Konec avgusta vsi v Tivoli
Skratka 28. avgusta letos se obeta zabavna tekma, ki bo imela tudi dobrodelno noto. To ne bo običajna hokejska tekma, igralo se bo le simboličnih 2 x 24 min. z enim odmorom. Z vstopnico, ki bo stala enotnih 10 evrov, bo vsak v spomin dobil še kapo s številko 24. Ob tem se bo veliko dogajalo na in ob ledu, po koncu tekme pa bo sledilo druženje navijačev z igralci. Torej, zaradi takšnih igralcev s številko 24 se pa hodi na hokej!