Foto: EPA
Foto: EPA

Irec je navedbe ovrgel tako, da se je posnel pri vztrajnem skakanju po postelji, posnetek pa je objavil na družbenih omrežjih. "Postelje naj bi bile narejene tako, da na njih ne bi bilo spolnih odnosov. Da, narejene so iz lepenke, očitno naj bi se zlomile ob nenadnih gibih. To so lažne novice."

Na uradnem profilu olimpijskih iger, ki bodo v Tokiu med 23. julijem in 8. avgustom, so se Ircu zahvalili za "razbitje mita" in dodali, da so postelje trdne.

Poročilo v New York Postu je temeljilo na objavi na Twitterju ameriškega dolgoprogaša Paula Chelima, ki je dejal, da so kartonske postelje namenjene temu, da ne bi prišlo do intimnih odnosov med športniki.

"Postelje bodo zdržale le težo ene osebe, da bi se izognili situacijam zunaj športnih tekmovanj," je zapisal Chelimo.

To sicer ni bilo prvič, da je bila pod vprašajem "nosilnost" postelj. Januarja je proizvajalec Airweave zatrdil, da postelja prenese 200 kilogramov in je bila temeljito testirana. S tem se je odzval na navedbe avstralskega košarkarja Andrewa Boguta, ki je dvomil o čvrstosti postelj.
"Če bosta v postelji le dve osebi, bi ta morala zdržati breme," so dejali pri podjetju.

Več tisoč športnikov bo stanovalo v olimpijski vasi. Čeprav ves čas opozarjajo, da naj ne pride do nepotrebnih stikov, pa bodo organizatorji vendarle olimpijcem namenili 160.000 kondomov. "Toda to ni za rabo v olimpijski vasi," so za francosko tiskovno agencijo AFP dodali organizatorji iger. Kondome naj bi namreč športniki nesli s sabo v svoje države in pomagali k ozaveščanju glede aidsa.