Dansko-norveška medijska naveza je v posebni televizijski oddaji in spletni izdaji objavila hude obtožbe na račun 34-letnega Fuglsanga. Objavili so povzetek 24-stranskega poročila kolesarske protidopinške fundacije, ki neodvisno nadzoruje in vodi protidopinški boj v kolesarstvu. Ključni poudarek: vse kaže, da je Jakob Fuglsang v dopinškem programu Micheleja Ferrarija. Skupaj z ekipnim kolegom pri Astani Aleksejem Lucenkom naj bi bil prisoten najmanj na enem izmed njunih srečanj v Nici oziroma Monaku.

Sorodna novica Drugi kolesar sveta sodeluje z razvpitim zdravnikom Ferrarijem?

Fuglsang, lani zmagovalec slovite pomladanske klasike Liege–Bastogne–Liege, je danes na Instagramu obtožbe zavrnil.

"Zanikam, da sem se srečal z zdravnikom Ferrarijem. Nisem seznanjen z nobenim poročilom in lahko potrdim, da pristojni protidopinški organi zoper mene sploh niso sprožili nobenega postopka. V zvezi s tem ne morem povedati nič, sem pa zelo zaskrbljen, ker so se v medijih razširile takšne govorice."

Z istimi besedami je svojo vpletenost v morebitni dopinški primer zanikal tudi Lucenko.

Tudi pri Astani so obtožbe zanikali in poudarjajo, da njihovi kolesarji ne smejo sodelovati z nobenimi zdravniki zunaj moštva. Poudarjajo tudi, da na lanski Dirki po Kataloniji, na kateri naj bi Astano obiskal Michele Ferrari, Fuglsang in Lucenko sploh nista tekmovala.

Prva etapna zmaga Coste po februarju 2017
33-letni Portugalec Rui Costa je dobil prvo etapo Dirke po Savdski Arabiji. V 173 kilometrov dolgi etapi od Rijada do Jawa, ki se je končala s krajšim vzponom, je kolesar ekipe UAE Emirates v zadnjem delu prehitel Avstralca Heinricha Hausslerja. V času zmagovalca je v cilj prišlo 18 kolesarjev. Člana Bahrain Meride Grega Bole (77. mesto) in Jan Tratnik (77.) sta zaostala približno štiri minute.