Tadej Pogačar je kronometer nazadnje vozil 19. septembra na Dirki po Franciji, ko si je zagotovil zmago na Touru. Foto: Reuters
Tadej Pogačar je kronometer nazadnje vozil 19. septembra na Dirki po Franciji, ko si je zagotovil zmago na Touru. Foto: Reuters

Pogačar bo na dirki nastopil z novima ekipnima kolegoma, Poljakom Rafalom Majko in Švicarjem Marcom Hirschijem. Nastop so potrdili tudi lanski zmagovalec Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers), njegov rojak Chris Frooome (Israel Start-up Nation), Američan Sepp Kuss (Jumbo-Visma) in Kolumbijec Sergio Higuita (EF Education-Nippo).

Letošnja dirka bo v primerjavi s prvima prireditvama po združitvi preizkušenj po Dubaju in Abu Dabiju nekoliko drugačna, saj se bodo kolesarji spopadli s posamičnim kronometrom v drugi etapi. Ta bo dolg 13 kilometrov in bo pred dnevoma z gorskim ciljem v tretji in peti etapi postregel s prvimi razlikami med favoriti za končno zmago. Prvi favorit v drugi etapi bo zagotovo Italijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), svetovni prvak v tej disciplini, veliko oči pa bo uprtih tudi v Pogačarja.

Bernal razmišlja tudi o Giru

Zmagovalec Toura 2019 Egan Bernal si je za glavni cilj sezone izbral Dirko po Franciji, a skupaj z ekipo razmišlja, da bi pred tem nastopil tudi na Giru. Vzel bi ga kot pripravo na Dirko po Franciji. "Giro je na koledarju največjih dirk na prvem mestu, v moji glavi pa je prva dirka najpomembnejša. V Italijo bi lahko šel kot kandidat za visoka mesta ali pa kot pomočnik. A to so le moja razmišljanja, moral se bom usesti z vodstvom ekipe in se dogovoriti. Veliko bo odvisno od zdravstvenega stanja in pripravljenosti," meni Bernal.

Pogačar je nazadnje na kronometru nastopil v predzadnji etapi Dirke po Franciji, na kateri je v neposrednem obračunu z Rogličem za rumeno majico vodilnega do vrha vzpona na La Planche des Belles Filles pometel z vso konkurenco.

Dirka po ZAE bo od 21. do 27. februarja.