Roglič je potegnil 500 metrov pred ciljem in na koncu za tri sekunde prehitel Italijana Giovannija Viscontija in Latvijca Tomsa Skujinša, lanskega zmagovalca dirke. Od Slovencev je nastopil še Jan Polanc, ki je končal na 44. mestu.

Primož Roglič je kandidat za prestižno nagrado zlato kolo, ki jo francoska kolesarska revija Velo Magazine podeljuje najboljšim kolesarjem leta. Nagrado bodo podelili 15. oktobra v Parizu. Foto: EPA
Primož Roglič je kandidat za prestižno nagrado zlato kolo, ki jo francoska kolesarska revija Velo Magazine podeljuje najboljšim kolesarjem leta. Nagrado bodo podelili 15. oktobra v Parizu. Foto: EPA

Dirko je zaznamoval zaplet, saj so približno deset km pred ciljem zasledovalno skupino poslali v napačno smer. V skupini, ki je "zašla", so bili tudi nekateri favoriti, kot so Vincenzo Nibali, Davide Formolo in Daniel Martin.

Primož Roglič znova blestel za zmago v Vareseju

Noro je. Uživam v dirkanju.
"Zadovoljen sem z zaključkom in zmago. Moštvo je znova opravilo izjemno delo in vse od začetka nadziralo dirko. Na koncu pa sem imel tudi srečo, da so nekateri zavili v napačno smer. Noro je. Kot sem že dejal po zmagi na Dirki po Emiliji, uživam. Bilo bi lepo oditi na počitnice, a pred nami je še Lombardija. Sem sproščen in uživam v dirkanju, bomo videli, kaj bo to prineslo,"
je dejal Roglič.

V soboto napad na zmago po Lombardiji

Komenda pozdravila kolesarskega asa Tadeja Pogačarja

Zasavski orel je v soboto na krilih ekipe Jumbo Visma v izrednem slogu zmagal na 102. Dirki po Emiliji, med favoriti pa bo tudi v soboto na zadnji klasiki v sezoni, Dirki po Lombardiji. 29-letni Kisovčan je letos dobil že dirke po Emiliji, Združenih arabskih emiratih, od Tirenskega do Jadranskega morja, Dirko po Romandiji ter Dirko po Španiji.

KOLESARSTVO              
                   
99. DIRKA TREH DOLIN VARESEJA     
                   
Saronno - Varese, 198 km:       
 1. P. ROGLIČ     SLO  4:40:46
 2. G. VISCONTI    ITA   +0:03
 3. T. SKUJINŠ     LAT    vsi
 4. A. VENDRAME    ITA      
 5. S. HIGUITA     KOL      
 6. T. BENOOT     BEL      
 7. K. SBARAGLI    ITA    isti
 8. T. HART      VB      
 9. D. CARUSO     ITA      
 10. T. WELLENS     BEL    čas
 ...                 
 44. J. POLANC     SLO    2:40

Komenda pozdravila sokrajana Pibernika in Pogačarja
V Komendi pa so v torek pripravili sprejem za sokrajana, mlada kolesarja Luko Pibernika in Tadeja Pogačarja. Predvsem Pogačar je blestel na Dirki po Španiji, kjer je osvojil skupno tretje mesto in oblekel belo majico najboljšega mladega kolesarja. "Nikoli si nisem mislil, da bom že v prvem letu med profesionalci naredil tak korak naprej. A sezona se je tako odvila in sem res zelo zadovoljen," je za TV Slovenija dejal 21-letni Pogačar.

V Komendi sprejem za Pogačarja in Pibernika