Veteran Alejandro Valverde in Marc Soler sta predstavila načrte pred nadaljevanjem sezone. Foto: EPA
Veteran Alejandro Valverde in Marc Soler sta predstavila načrte pred nadaljevanjem sezone. Foto: EPA

"Zelo sem zadovoljen z načrtom ekipe. Na Tour pošiljamo odlično ekipo, ki nama bo v pomoč, da prideva do dobrih izidov. Prepričan sem, da lahko dosežemo veliko," je dejal Valverde, svetovni prvak leta 2018 in zmagovalec Vuelte leta 2009. 25. aprila je praznoval 40. rojstni dan.

"To bo zelo posebna, a hkrati zelo zanimiva sezona. Upam, da bomo izkoristili kar največ priložnosti," je še dodal Valverde, ki ne bo mogel nastopiti na nekaterih enodnevnih klasikah, saj se prikrivajo z Vuelto. "Vse je bilo zelo čudno, ko se je začela pandemija. Premor je bil precej daljši od pričakovanj. Zelo sem vesel, da znova treniramo in počutim se, kot bi imel znova 30 let."

S programom je zadovoljen tudi Soler, zmagovalec dirke Pariz-Nica leta 2018. Kot pravi vodstvo ekipe, si je priložnost biti kapetan zaslužil, do zdaj jih ni imel veliko. "Veselim se, da bom lahko pokazal kakovost. Bo pa zame to tudi velika odgovornost," je dodal Soler, ki bo na Giru kolesaril med 3. in 25. oktobrom.

Vsi trije najboljši kolesarji Movistarja bodo formo lovili na kriteriju Dauphine, ki bo na sporedu med 12. in 16. avgustom. Soler ima septembra v načrtu še Tirreno-Adriatico.

Movistar načrtuje 120 dirkalnih dni
Športni direktor Eusebio Unzue je napovedal, da bo ekipa Movistar letos dirkala 120 dni, od tega 98 dni na World Touru, ki se bo nadaljeval 1. avgusta z dirko Strade Bianche.

Tour načrtujejo od 29. avgusta do 20. septembra, Vuelto pa od 20. oktobra do 8. novembra.