Okrasitev v Zagorju in na poti vanj je bila tokrat v znamenju rdeče – rdečo majico je kolesar, doma iz Strahovelj nad Kisovcem, na Dirki po Španiji osvojil v veličastnem slogu. Njegovi krajani so v njegovo čast na najvišji dimnik v Evropi v Trbovljah dvignili tudi rdeče cestno kolo. Krožišče je krasil napis Primož Roglič in njegov portret.

Slovenski kolesarski junak leta 2019 Primož Roglič na odru v družbi najmlajših. Foto: BoBo
Slovenski kolesarski junak leta 2019 Primož Roglič na odru v družbi najmlajših. Foto: BoBo

Otroci iz vrtca so mu zapeli Kekčevo pesem
Iz Strahovelj so ga do mestne ploščadi pospremili kolesarji in prijatelji, odeti v rdečo barvo, zbrana množica pa mu je pripravila špalir. Pod odrom so ga pričakali najmlajši Zagorjani iz tamkajšnjega vrtca. Kot se spodobi za priložnost, so se oblekli v rdeče in si nadeli čelade ter mu zapeli Kekčevo pesem. Sprejema pa niso izpustili niti smučarski skakalci iz kluba, kjer je Roglič začel športno pot, takrat skakalca.

Roglič: Izkoristimo trenutek, ko sem doma

Zagorjani zaploskali rojaku Primožu Rogliču

"Hvala vsem, da ste tukaj. Izkoristimo trenutek, ko sem doma, ko sem med vami," je več kot 1.000 navijačem sporočil Roglič, ki je po koncu sprejema dolgo podpisoval avtograme in se fotografiral. Župan Zagorja Matjaž Švagan pa je dejal: "Primož ve, kje se je rodil, kje je začel pot in kje dobi najboljšo energijo."

Etape Toura 2020 mu je prebrala Lora na poti
Devetindvajsetletnik si je vzel čas za sprejem in se ni udeležil predstavitve trase dirke po Franciji 2020. "Veliko časa nisem imel, da bi si ogledal etape. Lora mi je v avtomobilu na poti sem prebrala etape. Težko bo," je o tem povedal Roglič in dodal: "Želel bi si startati na najvišja mesta."

Prosti čas izkoristiti za družino in prijatelje
Švagan pa mu je že zdaj namignil, da se drugo leto znova vidijo na mestni ploščadi: "To ni konec. Drugo leto je Tour. To je začetek njegovega vzpona. Meja pred in nad njim ni."
Kaj ga čaka v naslednjih prostih tednih, še ne ve, želi si izkoristiti čas z družino in prijatelji. Odgovoriti pa bo skušal tudi na 80 ali 100 neodgovorjenih sporočil, ki jih je dobil po zmagi na Vuelti.

V Zagorju ob Savi pripravili sprejem za Primoža Rogliča

Nova himna S tabo je Slovenija
Zagorje in Roglič so na sprejemu prvič slišali skladbo njegovega prijatelja Dejana Žujića z naslovom S tabo je Slovenija, ki bo, kot kaže, nova himna najboljšega slovenskega kolesarja.

Roglič na prvem mestu Mednarodne kolesarske zveze
Sicer pa je za Rogličem izjemno leto. V sezoni 2019 je vknjižil 13 zmag, od tega je le dve vknjižil na dirkah ekstra kategorije, vse preostale v svetovni seriji. Čeprav sezone še ni povsem konec – Roglič ne bo več dirkal –, jo bo končal na prvem mestu Mednarodne kolesarske zveze (Uci).