Zoran Dragič in Miro Alilovič sta dolgo časa sodelovala pri Slovanu. Dragič trenira zdaj pri Krki, a ga v svoji ekipi želi tudi Olimpija, pri kateri je pomočnik trenerja Alilovič. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Dragič in Miro Alilovič sta dolgo časa sodelovala pri Slovanu. Dragič trenira zdaj pri Krki, a ga v svoji ekipi želi tudi Olimpija, pri kateri je pomočnik trenerja Alilovič. Foto: MMC RTV SLO

Obe moštvi sta še v fazi priprav na prihajajočo sezono, zato ni pričakovati vrhunske košarkarske predstave, hkrati pa ekipi še nista povsem sestavljeni - ogromno težav s tem imajo predvsem v ljubljanski zasedbi. Zmaji so za tekmo v Mariboru, ki, kot je to v navadi, organizira srečanje kot prvak 1.B lige, sicer prijavili 12 igralcev, a sta med njimi kar dva poškodovana.
Šehović in Boisa kljub poškodbam na seznamu
Na seznamu sta namreč tudi Suad Šehović in Vladimir Boisa. Slednji, ki je sicer gruzijsko-beloruskega rodu, ima slovensko državljanstvo in ima z njim v postavi Olimpija tako zapolnjeno slovensko kvoto za nastop v tekmovanju pod okriljem KZS-ja. V obeh taborih pričakujejo bolj revijalno tekmo, ki bo odigrana že po novih pravilih FIBE.

Dragič želja obeh moštev
Pri Krki v postavi ne bo Zorana Dragiča. Eden najobetavnejših slovenskih košarkarjev že dalj časa trenira pod vodstvom Aleksandra Džikića, a dokončno še ni prestopil v Novo mesto. Uradno je košarkar, ki je letos debitiral za izbrano vrsto, še vedno član Geoplina Slovana. Ljubljanski plinarji mu še niso izdali izpisnice, tako da je še naprej član kluba in velika želja prav Olimpije.

Olimpija osvojila vse superpokale
Sedmič Košarkarska zveza Slovenije pripravlja superpokal. Prvič je bil organiziran leta 2003, ko sta se v Postojni pomerili prav Krka in Olimpija. Z 81:63 so bili boljši zmaji, ki so osvojili prav vse superpokale. Lani so ugnali šoštanjsko Elektro (95:62).

Danes ob 18.00 (prenos na TV SLO 2):
KRKA - UNION OLIMPIJA
Ikonić     Šehović    
Rojc Ilievski
Petrov Salin
Murič Jagodnik
Pavič Markota
Djordjević Ožbolt
Booker Lorbek
Krivec Hughes
Drobnjak Nowakowski
Balažič Radojevič
Špan
Boisa