Jimmy Butler po koncu sezone lahko zapusti Minnesoto brez odškodnine, tako da vodstvo kluba mrzlično išče ustrezno zamenjavo. Foto: EPA
Jimmy Butler po koncu sezone lahko zapusti Minnesoto brez odškodnine, tako da vodstvo kluba mrzlično išče ustrezno zamenjavo. Foto: EPA
Andrew Wiggins in Karl-Anthony Towns nista na isti valovni dolžini z Butlerjem. Foto: AP

V Miamiju je bil s 26 točkami in 12 skoki najučinkovitejši Bam Adebayo, točko manj je dosegel Josh Richardson. Trener Erik Spoelstra je namenil počitek Dragiću, Justisu Winslowu, Hassanu Whitesidu, Dwyanu Wadu in Rodneyju McGruderju. Zaradi poškodb sta manjkala James Johnson in Wayne Ellington. Pri Pelikanih, ki so igrali brez prvega zvezdnika Anthonyja Davisa, je največ točk dosegel Julius Randle (23).

Butler napadel soigralce, trenerje, vodstvo kluba ...
V Minnesoti pa je saga o Butlerju dobila novo poglavje. Zvezdnik Volkov, ki si na vsak način želi zapustiti Minnesoto, a vodstvo kluba ni zadovoljno s ponudbami, se je udeležil prvega treninga z ekipo. Ta je minil vse prej kot mirno. Po poročanju ameriških medijev je Butler verbalno napadel tako soigralce kot trenerje in vodilne v klubu. Tarče izbruha so bili soigralca Karl Anthony Towns in Andrew Wiggins, trener Tom Thibodeau in direktor Scott Layden. "Potrebujete me, ne morete zmagati brez mene," naj bi med igro proti Laydnu zavpil Butler, ki naj bi med trening tekmo igral s košarkarji iz tretje postave in premagal postavo prvokategornikov.

"Precej zapisanega je res," je v poznejšem intevjuju povedal Butler. "Dolgo nisem igral košarke. Tega nisem počel iz določenega razloga, ampak iz tekmovalnosti. Moja čustva so privrela na plan. Je bilo to v redu? Ne! A tega ne morem zadržati v sebi, ko tekmujem. To sem jaz v vsej svoji čistosti," je povedal Butler, ki ni odpotoval z ekipo na turnejo po zahodni obali in je treniral sam. S soigralci se je srečal prvič po zahtevi, da zapusti klub.

Še posebej vroča izmenjava besed s Townsom
Butler je še posebej na piko vzel prvega zvezdnika ekipe Townsa, s katerim sta med treningom izmenjala veliko sovražnih besed. "Sem preveč napadalen do njega? Sem, toda to sem jaz. Nisem najbolj talentiran košarkar v ekipi. Kdo je najbolj talentiran v ekipi? Towns. Kdo ima najboljše naravne predispozicije? Wiggins. Kdo daje na parketu največ? Jaz, na vsakem treningu in vsaki tekmi. To je moja strast," je dejal Butler, ki pravi, da se odnosi lahko popravijo, a meni, da se to ne bo zgodilo. Je pa napovedal, da bo sodeloval tudi na drugem treningu ekipe.

Miami naj bi spet vrgel trnek
Medtem naj bi se spet začela pogajanja o menjavi med Miamijem in Minnesoto, ki so v soboto padla v vodo. Pobudo za vnovične pogovore naj bi dal Miami. Prva na listi želja Minnesote sta Josh Richardson in Bam Adebayo.