Novoustanovljeni klub Cedevita Olimpija Ljubljana bo nastopil v Ulebovem Evropskem pokalu. Desno predsednik
Novoustanovljeni klub Cedevita Olimpija Ljubljana bo nastopil v Ulebovem Evropskem pokalu. Desno predsednik "nove" Olimpije Tomaž Berločnik, levo pa prvi podpredsednik Emil Tedeschi. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmovanje v Evropskem pokalu, ki poteka pod okriljem Uleba, se bo začelo 2. oktobra in se bo s prvim delom končalo 18. decembra. Med najboljših 16 se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz štirih predtekmovalnih skupin.

"Pred nami je izredno zanimiva sezona. Naša tekmovalna skupina je zelo atraktivna. V njej najdemo ekipe, ki so v preteklosti že nastopale v Evroligi, kot glavna favorita pa lahko zagotovo izpostavimo Unics Kazan in turško Darušafako. Pričakujemo in želimo si, da bodo imeli zmaji veliko podporo navijačev v Stožicah, saj so vse preostale ekipe, ki se bodo borile za preboj med najboljših 16 ekip v tekmovanju, po kvaliteti zelo izenačene," je dejal športni direktor Sani Bečirović.

V skupini A so grški Patras, izraelski Maccabi Rishon Lezion, nemški Ulm, andorski Morabanc, monaški Monaco in italijanski Virtus Bologna, v skupini B so srbski Partizan, ruski Lokomotiv Kuban Krasnodar, litovski Rytas Vilnius, italijanska Umana Reyer Benetke, turški Tofas Bursa in francoski Limoges, v skupini D pa španska Unicaja Malaga, turški Galatasaray, črnogorska Budućnost iz Podgorice, poljska Gdynia, italijanski Dolomiti Energia Trento in nemški Oldenburg.