Steph Curry je bil že nekaj let najbolj 'podplačani' igralec v Ligi NBA. Zdaj bo postal najbolje plačani igralec. Foto: Reuters
Steph Curry je bil že nekaj let najbolj 'podplačani' igralec v Ligi NBA. Zdaj bo postal najbolje plačani igralec. Foto: Reuters
Paul George
Paul George je za Indiano igral od leta 2010. V zadnji sezoni je v povprečju dosegal po 23,7 točke, kar je največ do zdaj. Foto: EPA
Blake Griffin
Blake Griffin ostaja v Kaliforniji. Foto: EPA

S tem je postal prvi košarkar, ki je podpisal t. i. superpogodbo, ki dovoljuje, da skupni zaslužek preseže mejo 200 milijonov dolarjev.

Bojevnike popeljal do dveh naslovov
Za 29-letnikom je osma sezona, njegova trenutna pogodba je vredna 44 milijonov v štirih letih. Curry je temeljni kamen Golden Stata, ki je v zadnjih treh sezonah osvojil dva naslova. Curry je že pet let najboljši košarkar pri metu za tri točke, osvojil je tudi dva naslova MVP.

Vodstvo Golden Stata je napovedalo, da bo storilo vse, kar je njegovi moči, da Curry ostane v ekipi in še leta tvori udaren napad.

V Oaklandu ostaja tudi Shaun Livingston
Golden State je v zadnjih letih ustvaril superekipo, ki je na papirju in igrišču praktično nepremagljiva. Logično je, da si želi zadržati čim več nosilcev in tistih, ki pomagajo s klopi. ESPN tako poroča, da so se Bojevniki že domenili za podaljšanje pogodbe s Shaunom Livingstonom, ki bo v treh sezonah zaslužil 24 milijonov dolarjev. Pogodba bo najbrž podpisana 7. julija.

Iguodala ima več možnosti
Naslednja naloga vodstva kluba je Andre Iguodala, ki išče tudi druge alternative. Ena možnost je podaljšanje pogodbe, privabiti pa si ga želijo pri San Antoniu, Sacramentu in Houstonu.

Paul George se seli v Oklahomo
Druga večja novica večera je povezana s Paulom Georgeem. 27-letnik je imel z Indiano še enoletno pogodbo, a si je želel drugam, najbolj glasno je omenjal LA Lakerse. Zanj pa so se zelo ogreli pri Clevelandu, Bostonu in Houstonu. ESPN poroča, da se je Indiana domenila z Oklahomo, kjer bo George nadaljeval kariero. V obratno smer potujeta Victor Oladipo in Domantas Sabonis.

Rubio v Utah, Teague v Minnesoto
Pestro je bilo tudi v Minnesoti, ki je Rickyja Rubia poslala v Utah, v zameno pa bo dobila izbor v prvem krogu nabora 2018. Timberwolvsi so se nato okrepili z Jeffom Teaguom, ki bo v treh letih zaslužil 57 milijonov dolarjev.

Griffin ostaja v Los Angelesu: 173 milijonov
Še nekaj ekipam je uspelo zadržati svoje zvezdnike. LA Clippersi so podpisali novo pogodbo z orjakom Blakom Griffinom, ki je pred kratkim napovedal, da bo prekinil pogodbo. V vodstvu so se hitro zganili in centru ponudili 173 milijonov dolarjev, ki jih bo zaslužil v petih letih. Patty Mills ostaja v San Antoniu. 28-letni branilec je sprejel štiriletno ponudbo, ki mu bo prinesla 50 milijonov dolarjev. Nene ostaja v Houstonu, v štirih letih bo prejel 15 milijonov dolarjev.

John Wall ima na mizi 170 milijonov
Pregled res pestrega večera v Ligi NBA smo začeli s superpogodbo in končali jo bomo na enak način. Washington je Johnu Wallu ponudil v štirih letih 170 milijonov dolarjev, a si je 26-letnik vzel čas za premislek. Wall ima pred seboj še dve leti pogodbe, kar pomeni, da bi v prestolnici ostal vse do konca sezone 2022/2023.