Matjaž Smodiš je s CSKA-jem na turneji v ZDA. Po Miamiju se bodo Moskovčani ustavili še v Oklahoma Cityju in Clevelandu. Foto: EPA
Matjaž Smodiš je s CSKA-jem na turneji v ZDA. Po Miamiju se bodo Moskovčani ustavili še v Oklahoma Cityju in Clevelandu. Foto: EPA
Beno Udrih
Beno Udrih je ob koncu lanske sezone v povprečju igral kar 37 minut na tekmo, zato bi bil njegov izostanek velik udarec za Sacramento. Foto: EPA

Evropski elitni klub je gostoval pri Miamiju, ki pa je za zmago s 96:85 moral premagati kar nekaj strahov. Niz Heata 23:4 v tretji četrtini je poskrebel za zmago NBA-moštva, Chris Bosh in LeBron James sta jih od tega dosegla 19. James je odšepal z igrišča s krči v nogah. Ob koncu je zmaga ostala na jugu Floride, superzvezdnik pa se je ob koncu vrnil na klop in potrdil, da je z njim vse v redu. Dwyane Wade je tekmo zaradi poškodbe spremljal s tribune.

Smodiš, ki je srečanje začel v prvi peterki, je v 31 minutah igre zbral 11 točk (met iz igre 4/7), od tega je bil dvakrat uspešen za tri točke, ob treh skokih pa je izgubil še pet žog. Pri ruskih prvakih je bil najboljši Trajan Langdon z 20 točkami, razpoložen je bil tudi Jamont Gordon (17).

Razpoloženi "Dragon" premalo za uspeh
Goran Dragič
je v dobrih 21 minutah tekme z Utahom igra zbral lepih 15 točk (met iz igre 5/8), od tega je iz štirih poskusov zadel tri trojke. Poleg tega je Gogi zbral še pet podaj in štiri skoke v obrambi, dve izgubljeni žogi pa je nadoknadil z dvema ukradenima.

Utah je na koncu premagal Phoenix s 105:100, Jazz je dobil tudi tretjo pripravljalno tekmo, medtem ko so Sunsi izgubili tretjo izmed štirih.

Kdaj se bo vrnil Udrih?
Sacramento je medtem na krilih novinca DeMarcusa Cousinsa s 116:97 odpravil sosednji Golden State. Mladi center je bil z 20 točkami prvi strelec tekme. Prvi organizator igre Kingsov Beno Udrih je izpustil še tretjo pripravljalno tekmo zapored. Slovenski NBA-jevec ima težave z ramenom, ki je bilo po izjavi predstavnikov kluba izpahnjeno oz. zvito, a naj poškodba ne bi bila resnejša.