Goran Dragić se vrača v klub, kjer je pred štirimi leti začel svojo NBA-kariero. Foto: BoBo
Goran Dragić se vrača v klub, kjer je pred štirimi leti začel svojo NBA-kariero. Foto: BoBo
Dragić o podpisu pogodbe s Phoenixom

26-letni Dragić je 11. julija s Phoenixom podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni, po kateri bo letno zaslužil 7,5 milijona dolarjev. Dodaten milijon mu bo kapnil na bančni račun, če se bo uvrstil na tekmo zvezd Lige NBA. S tem je ob Benu Udrihu (7,8 milijona ameriških dolarjev) postal najbolje plačani slovenski športnik.
Hoče ostati stari, dobri Gogi
"Denar pride na banko. Nekaj ga bom vezal, nekaj pa porabil za sproti. Zagotovo si ne bom kupoval razkošnih vil ali podobnih reči. Hočem ostati stari preprosti Gogi. Vse bo prišlo ob svojem času," na realnih tleh ostaja Dragić.

On je bil Steve, jaz sem pa Gogi
Ljubljančan bo v Phoenixu nadomestil Steva Nasha, pri katerem se je med letoma 2008 in 2011 že "učil". Zdaj se je Kanadčan preselil k Los Angeles Lakersem, Dragiću pa je pripadla vloga prvega organizatorja igre Sunsov. "V klubu so me sprejeli odprtih rok. Javno so priznali, da so naredili napako, ko so me pred leti prodali v drug klub, vendar to je pač posel in prijateljsko smo si segli v roke. Vsem sem povedal, naj me ne primerjajo z Nashem. On je bil Steve, jaz sem pa Gogi. On je imel svoj slog igre, jaz imam svojega. Seveda ga bom skušal dostojno zamenjati, vendar v klubu za zdaj nimajo visokih ambicij. Smo mlada ekipa, ki mora dozoreti in se morda v nekaj letih dokopati do končnice," pravi Dragić, ki je od Nasha dobil tudi ključ garderobne omarice. V starem-novem klubu bo nosil dres s številko 1.

V Phoenixu vseskozi sije sonce
Phoenix je izbral tudi zato, ker mu vreme izjemno ustreza: "Mesto ima približno pet milijonov prebivalcev. Večino časa sije sonce, deževne dni na leto lahko prešteješ na prste ene roke, zato je zame to idealen kraj."

Dragić navdušen nad golfom
Poleg dekleta Maje, s katero živita skupaj že dve leti, ima Dragić po novem še eno ljubezen. Začel je igrati golf in igra ga je povsem prevzela. "Z veseljem sem se udeležil dobrodelnega turnirja Anžeta Kopitarja in tedaj sem prvič igral pravi golf na luknje. Moram povedati, da mi je zelo všeč in zagotovo se bom posvetil tej igri. Hočem postati čim boljši," pravi Dragić, ki bo v Sloveniji še nekaj dni, nato pa se bo v začetku avgusta odpravil v Los Angeles, kjer bo do konca septembra vadil pod vodstvom osebnega trenerja.

Dragić o podpisu pogodbe s Phoenixom